Gregor Pavšič

Nedelja,
19. 3. 2023,
22.54

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

reli WRC Toyota Sebastien Ogier

Nedelja, 19. 3. 2023, 22.54

1 leto, 1 mesec

Sebastien Ogier

Osemkratni svetovni prvak: aprila se vračam na Hrvaško

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Sebastien Ogier | Sebastien Ogier je v velikem slogu dobil makadamski reli po Mehiki.  | Foto Red Bull

Sebastien Ogier je v velikem slogu dobil makadamski reli po Mehiki.

Foto: Red Bull

Nekdanji svetovni prvak v reliju Sebastien Ogier je nepričakovano vodilni po treh preizkušnjah letošnjega svetovnega prvenstva in po zmagi v Mehiki je Francoz za prihodnji mesec napovedal vrnitev tudi na Hrvaško.

Sebastien Ogier ima za seboj že osem naslovov svetovnega prvaka v reliju in 57 posamičnih zmag. Med njegovimi največjimi dosežki je tudi deset zmag na reliju Monte Carlo. Ogier je že lani odpeljal le omejeno število relijev za Toyoto, saj se je želel resneje usmeriti v njihov program v svetovnem prvenstvu vztrajnostnih dirk. Ta serija je z novimi pravili dobila nov zagon, svež veter in tudi privabila proizvajalce (Peugeot, Porsche, Ferrari, Cadillac, Alpine ...). V nekaj letih lahko pričakujemo še bolj izenačeno konkurenco, je pa pretekli konec tedna Toyota zmagala tudi na uvodni vztrajnostni dirki v ameriškem Sebringu.

39-letni Ogier se aprila vrača na reli za SP na Hrvaškem. | Foto: Red Bull 39-letni Ogier se aprila vrača na reli za SP na Hrvaškem. Foto: Red Bull Po zmagi v Mehiki napovedal prihod na Hrvaško

Ogier se v okolju vztrajnostnih dirk za zdaj ni povsem ujel, saj je skupaj z moštvom za letošnje leto že napovedal krajše premore med svojimi reliji v svetovnem prvenstvu. Tako je zmagal v Monte Carlu, nato izpustil švedsko dirko, včeraj pa je v Mehiki spet zmagal in celo prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

"Ker se vračam na Hrvaško, sem želel na zadnji preizkušnji doseči še dodatne točke, prevzeti vodstvo in dobiti prvo štartno mesto na naslednjem reliju," je v cilju povedal Ogier.

Hrvaška bo tretjič gostila svetovno prvenstvo v reliju

Eden najuspešnejših voznikov relija se bo tako prihodnji mesec spet pojavil na štartu hrvaškega relija za svetovno prvenstvo. Tam je predlani že zmagal. Če bi uspeh ponovil, bržkone ni izključen še resnejši program za Francoza v letošnji sezoni.

Hrvaški reli za svetovno prvenstvo bo potekal od 20. do 23. aprila. Trasa bo najboljše voznike relija spet pripeljala v neposredno bližino Slovenije, saj bo del hitrostnih preizkušenj ponovno potekal tik ob slovensko-hrvaški državni meji. 

reli Mehika Sebastien Ogier
Sportal Ko pride "upokojenec" Ogier, mladi mojstri volana nimajo možnosti