Gregor Pavšič

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
4.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Natisni članek

Mercedes-Benz Avtosalon Pariz 2018

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 4.05

5 let, 7 mesecev

Mercedes bo razkril novo generacijo razreda B

Kmalu premiera: To je mercedes, ki prepriča največ Slovencev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

mercedes razred B | Stari razred B je bil oblikovno že precej zastarel tako navzven kot tudi v notranjosti. Naslednik bo obdržal praktičnost, a dobil precej bolj moderne linije. | Foto Mercedes-Benz

Stari razred B je bil oblikovno že precej zastarel tako navzven kot tudi v notranjosti. Naslednik bo obdržal praktičnost, a dobil precej bolj moderne linije.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes pripravlja novo generacijo svojega razreda B, ki sicer ni spektakularen avto, a velja za mercedesa z najboljšo prodajo v Sloveniji.

Mercedes-Benz je pred slabim tednom na Švedskem razkril svoj prvi električni crossover EQ C. Ta je pomemben zaradi njihove prihodnje vloge v svetu elektromobilnosti, z vidika današnje prodaje pa bo veliko pomembnejši novi razred B. Ta na vseh trgih sicer ni uspešnica, a vsaj v Sloveniji zagotovo je. Razred B je bil namreč najbolje prodajani mercedes na našem avtomobilskem trgu. Mercedes bo novo generacijo tega vozila predstavil prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Parizu.

mercedes EQ C
Avtomoto Povsem nov pristop Mercedesa in Lešnika: dovolj kul za Teslo?

Spredaj se bo zgledoval po linijah novega razreda A. | Foto: Mercedes-Benz Spredaj se bo zgledoval po linijah novega razreda A. Foto: Mercedes-Benz Še naprej praktičen, a z bolj zaobljenimi linijami

Nemci ga bodo razvili na osnovi predelane platforme MFA. Po prvih informacijah in že ujetih testnih zamaskiranih vozilih bo novi razred B obdržal osnovno praktičnost predhodnika. Ta je bil dobra zmes med enoprostorcem in kombilimuzino ter imel celo nekaj genov crossoverjev. Tu mislimo predvsem na višji položaj sedenja ter s tem olajšano vstopanje in izstopanje iz vozila.

Oblikovno bo povzemal linije novega razreda A, kar še posebej velja za sprednji del avtomobila. V notranjosti lahko pričakujemo široko digitalno zasnovo merilnikov in zaslona nad sredinsko konzolo, ki vsebujeta infozabavni sistem MBUX. Linije bodo torej nekoliko bolj zaobljene kot do zdaj.

Poleg razreda B prihaja tudi novi GLB

Čeprav so pri Mercedesu sprva nameravali izdelati razred B z dvema različnima medosnima razdaljama, bodo ostali pri eni. Vlogo podaljšanega vozila bodo raje namenili novemu modelu GLB, je poročal britanski Autocar. GLB bo dopolnilo Mercedesovega kompaktnega razreda ter njihov odgovor na BMW X1 in audija Q3.

Novi razred B bo sčasoma imel tudi možnost priključno-hibridnega pogona. Več o motorjih pa po predstavitvi v Parizu. Mercedes bo avtomobil na ceste pripeljal v sredini prihodnjega leta.