Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
9.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija

Foto: Renault Nissan Slovenija

Natisni članek

advertorial Nissan Micra

Torek, 27. 6. 2017, 9.00

2 meseca, 3 tedne

Koncertna dvorana na štirih kolesih

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija

Foto: Renault Nissan Slovenija

Ko si zaželimo res dobre glasbe, se lahko odpravimo na koncert ali pa se odpravimo na izlet in v koncertu uživamo kar med vožnjo. Nova Nissan Micra je namreč mala koncertna dvorana na štirih kolesih.

Obvezen selfie pred nepozabnim koncertom v novi Nissan Micri. | Foto: Obvezen selfie pred nepozabnim koncertom v novi Nissan Micri.

Micra je že tri desetletja med evropskimi vozniki izjemno priljubljen avtomobil, kar kažejo tudi številke: več kot 3,5 milijona prodanih vozil. Znana je kot prvi japonski model, ki je prejel nagrado za evropski avto leta 1993.

Popolnoma novo Micro je mogoče opisati z eno samo besedo – revolucionarna. Nova peta generacija modela pomeni izjemen napredek v primerjavi s svojim predhodnikom in triom uspešne generacije mestnega vozila, ki je prisoten vse od Micrine predstavitve v Evropi leta 1983.

Tokrat se nam predstavlja tudi kot imeniten akustični prostor, kjer lahko zadonijo najlepše simfonije in najbolj divji rock koncert.

Kot odgovorni vozniki seveda glasbo poslušamo na varni jakosti, saj je ozvočenje v novi Nissan Micri tako vrhunsko, da dobesedno začutimo vsako noto, ki zapleše po potniški kabini. Zato ni nobene potrebe po tem, da bi zvočnike navili na ves glas, saj je sistem tako prefinjen, da se nam koža ob poslušanju najljubših pesmi naježi že pri nizki glasnosti.

Kaj najraje poslušate med vožnjo?

  • naključno radijsko postajo
    29,92 %
    38 glasov
  • glasbo po lastnem izboru
    62,99 %
    80 glasov
  • avdio knjige
    2,36 %
    3 glasov
  • zvok motorja
    4,72 %
    6 glasov
Oddanih 127 glasov

V objemu popolne zvočne izkušnje

Fotogalerija
1 / 4

Inovativni avdiosistem je namreč prilagojen majhnemu avtomobilu. Ima vrhunski sistem ozvočenja BOSE Personal s kar dvema zvočnikoma v vzglavniku voznikovega sedeža.

Čeprav ima sistem BOSE Personal samo šest zvočnikov – preostali so v sprednjih vratih in v sprednjih stebričkih –, je zaradi vrhunske kakovosti tudi akustika primerljiva s simfonično dvorano.

Voznik si prilagaja tonske nastavitve z aktivnim, pametnim digitalnim ojačevalnikom, ki je skrit pod voznikovim sedežem.

Vrhunski sistem ozvočenja BOSE je del serijske opreme pri ravni opreme Tekna in na izbiro pri ravni N-Connecta.

Zabava in informacije na dosegu roke

Vozniki številne funkcije nove Micre upravljajo z multimedijskim sistemom v zgornjem delu sredine armaturne plošče. | Foto: Vozniki številne funkcije nove Micre upravljajo z multimedijskim sistemom v zgornjem delu sredine armaturne plošče.

Najnajprednejši sistem se imenuje NissanConnect, ki je del serijske opreme pri ravni opreme Tekna in N-Connecta, na izbiro pa je pri ravni opreme Acenta. Multimedijski sistem pri ravni opreme Acenta je Avdio sistem radio RDS s 7-palčnim zaslonom na dotik. Raven opreme Visia je opremljena z osnovnim avdiosistemom.

NissanConnect ima sedempalčni barvni zaslon na dotik, digitalni radio DAB, satelitsko navigacijo in aplikacije kot pametni telefon.

Avdio sistem ima sedempalčni barvni zaslon na dotik in je opremljen z aplikacijo Apple CarPlay. Ko uporabniki povežejo iPhone z vozilom, so jim na voljo aplikacija Apple Maps z navigacijo turn-by-turn, dostop do glasbe, telefonskih storitev in drugih aplikacij, kot sta Audiobooks in Spotify.

Glavni sistem dopolnjuje napredni zaslon za pomoč pri vožnji, ki je nameščen med merilnikom vrtljajev in merilnikom hitrosti na instrumentni plošči. Nameščen je tako, da je pogled čim manj časa usmerjen s ceste. Ima petpalčni barvni zaslon TFT visoke ločljivosti, ki vozniku prikaže glavne informacije o avtomobilu in vožnji. Temelji na tehnologiji, ki jo je Nissan razvil za mestne terence Qashqai in X-Trail, uporabnik pa upravlja tipke na volanskem obroču.

Najvišja ocena za varnost

Nova Micra vključuje najbolj obsežno zbirko vgrajenih varnostnih tehnologij, kar jih je kdaj bilo v Nissanovem malem avtomobilu.  | Foto: Nova Micra vključuje najbolj obsežno zbirko vgrajenih varnostnih tehnologij, kar jih je kdaj bilo v Nissanovem malem avtomobilu.

Razlogov za nakup nove Nissan Micre je veliko, med njimi pa ne smemo spregledati izjemno pomembnega: prejel je namreč najvišjo oceno po najnovejšem, dvojnem sistemu ocenjevanja – štiri oziroma pet zvezdic na testu Euro NCAP za ocenjevanje varnosti vozil.

Štiri zvezdice: inteligentno zaviranje

nissan micra | Foto: Štiri zvezdice je Micra prejela za osnovno serijsko opremo, ki vključuje Nissanove pametne tehnologije za pomoč pri vožnji, na primer elektronski sistem za zaviranje v sili Intelligent Emergency Braking (IEB), ki zazna upočasnjevanje oziroma ustavljanje spredaj vozečega vozila in samodejno vključi delovanje zavor.

Tako lahko glede na hitrost vozil prepreči trčenje oziroma ublaži trk. Ko so se oceni za varnostno opremo prištele še ocene, ki jih je Micra prejela za varnost odraslih potnikov, otrok v vozilu in pešcev, si je vozilo v skupnem seštevku prislužilo štiri zvezdice.

Pet zvezdic: proti nenamerni menjavi pasu

nissan micra | Foto: Pet zvezdic pa si je prislužila izvedenka z višjo stopnjo opremljenosti za sistem za prepoznavanje pešcev in sistem za preprečevanje nenamerne menjave z voznega pasu (ILI), ki sta vključena v varnostni paket Safety+ Pack. Ta je del serijske opreme pri opremljenosti Tekna oziroma je del doplačilne opreme pri preostalih izvedenkah.

Ko je sistem ILI vklopljen in vozilo prečka črto, ki ločuje vozna pasova, se volanski obroč začne nežno tresti. Glede na smer vožnje se samodejno vključi delovanje zavore na posameznem kolesu, tako da se vozilo brez sunkov preusmeri nazaj na svoj vozni pas.

Obsežna paleta varnostnih tehnologij:

  • inteligentni sistem preprečevanja nenamerne menjave voznega pasu,
  • inteligentni sistem za zaviranje v sili,
  • sistem za prepoznavanje prometnih znakov,
  • avtomatsko upravljanje dolgih luči,
  • Around View Monitor s 360-stopinjsko kamero, ki je v pomoč pri manevriranju med vzvratno vožnjo in vključuje zaznavanje premikajočih se predmetov za večjo varnost,
  • opozorilo za območje mrtvega kota.

Z novo Micro ima Nissan velike načrte

Novi Nissan Micra se ponaša s prepoznavnim dizajnom, živahno notranjostjo in zanesljivo vožnjo, ki so jo nagradili tudi na testu Euro NCAP. | Foto: Novi Nissan Micra se ponaša s prepoznavnim dizajnom, živahno notranjostjo in zanesljivo vožnjo, ki so jo nagradili tudi na testu Euro NCAP.

V segmentu dvoprostorskih limuzin razreda B v Evropi vlada srdit boj za prevlado med avtomobili in Nissan Micra je kljub svoji prisrčni majhnosti v tem pogledu velik favorit.

Nissanovi inženirji so se med načrtovanjem in izdelavo pete generacije Nissana Micre osredotočili na to, kaj stranke želijo danes in pričakujejo jutri. Ustvarili so paket brez kompromisov, ki jasno odgovarja na potrebe evropskih kupcev majhnih avtomobilov. Karavano kompaktnih avtomobilov v Evropi so tako popeljali na novo raven.

Športni duh v majhnem telesu

Nova Nissan Micra se s koeficientom zračnega upora 0,29, ki zagotavlja boljši izkoristek goriva, uvršča med najboljše športnike svojega razreda. | Foto: Nova Nissan Micra se s koeficientom zračnega upora 0,29, ki zagotavlja boljši izkoristek goriva, uvršča med najboljše športnike svojega razreda.

Peta generacija Nissana Micre je dinamično zasnovan avtomobil s prepoznavnim športnim dizajnom. Nova Micra je daljša, širša in nižja kot kadarkoli prej. V dolžino meri en milimeter manj kot štiri metre, Ima prostornejšo kabino in 300-litrski prtljažnik. Ta številka se poveča na 1.004 litre, ko zadnje sedeže, deljive v razmerju 60:40, preklopimo.

Zaradi precej bolj čvrste in toge karoserije je Micra veliko bolj stabilna in se precej manj nagne v zavojih.

Štirje osnovni paketi opreme: Visia, Acenta, N-Connecta in Tekna.

Trije motorji: dva bencinska trivaljnika (atmosferski 1,0 54 kW in turbo 0,9 66 kW) in 1,5-litrski dizel dCi (66 kW).

Za tiste, ki prisegajo na svobodo

Smo razigrani in navihani, aktivni in pustolovski? Iščemo nekaj več in smo samosvoji? Potem se bomo poistovetili z vsestranskim Nissanom Micro. | Foto: Smo razigrani in navihani, aktivni in pustolovski? Iščemo nekaj več in smo samosvoji? Potem se bomo poistovetili z vsestranskim Nissanom Micro.

Naš avto je del nas, govori o tem, kdo smo in kaj imamo radi. Nova Nissan Micra ki je prišla na trg prav zato, da v nas prebudi željo po gibanju, veselje do življenja in svobode.

Voznik z izbiro Micre izrazi svojo svobodno, športno osebnost, predanost vrhunskemu dizajnu in smislu za detajle. Svoj športni duh Nissan Micra izraža z dinamičnim dizajnom in značilnimi linijami. Tudi med vožnjo izraža svojo dinamičnost. Odlikuje jo popolno ravnovesje med okretnostjo in občutkom varnosti, ki ga zagotavlja zanesljivo in predvidljivo upravljanje. Vznemirjenje, ki ga občutimo med vožnjo, je del njenega sloga.

Brezhiben videz

nissan micra | Foto:

Micra je na voljo s širokim izborom možnosti za osebno prilagoditev. Zunanjost in notranjost je mogoče spreminjati z vrhunskimi komponentami v desetih elegantnih in sodobnih barvah. Karoserijo lahko polepimo z nalepkami, za notranjost pa lahko izberemo dvobarvne kombinacije.

Običajni barvi karoserije sta ivory bela in bela, platinum srebrna, gunmetal siva in enigma črna pa so na voljo kot kovinske barve. Za osebno prilagoditev so na voljo še kovinske barve energy oranžna, passion rdeča, pulse zelena in power modra. Biserna izbira barve je samo bela barva.

Energy oranžna, pulse zelena in passion rdeča so na voljo samo pri Micri, ki uporablja inovativno tehnologijo "toniranega prozornega premaza", ki naredi barvo resnično živahno. To je še ena stvar, v kateri je ta znamka prva.

Fotogalerija
1 / 4

Zunanjost nove Micre je mogoče še izboljšati s številnimi elementi za osebno prilagoditev:

1# Zunanja personalizacija: pokrovi zunanjih ogledal, okrasne letve prednjega in zadnjega odbijača, bočni pragovi

2# Zunanja personalizacija Plus: dodana so 17-palčna prilagojena lita platišča. Na izbiro je pet slogov.

3# Zunanja personalizacija Ultimate: vključuje vse našteto ter visokokakovostne in trpežne nalepke za karoserijo, ki so vključene v triletno garancijo avtomobila in jih je mogoče nalepiti na stranski del, pokrov motorja in streho Micre. Na izbiro je sedem slogov.

Paket notranje personalizacije vključuje materiale in barve, ki so različni v štirih delih potniškega prostora – nasloni in obloga sedežev, naslon za roke na vratih, zaščitna obloga za kolena in armaturna plošča.

Dizajn je pri novi Micri izjemnega pomena, kar pomeni, da želi pritegniti kupce moškega in ženskega spola, usmerjena je na mlajšo generacijo, ki v avtomobilu išče igrivega in zanesljivega sopotnika. | Foto: Dizajn je pri novi Micri izjemnega pomena, kar pomeni, da želi pritegniti kupce moškega in ženskega spola, usmerjena je na mlajšo generacijo, ki v avtomobilu išče igrivega in zanesljivega sopotnika.

Z drugimi izdelki za personalizacijo avtomobila, kot so bočni pragovi, pokrovi ogledal, okrasne letve odbijača, spodnja okrasna letev pokrova prtljažnika, pokrov vzvratnega ogledala, srednji naslon za roke prednjega sedeža, tekstilne preproge in podloge prtljažnega prostora, si lahko še dodatno prilagodimo svojo jekleno lepotico.

Druga dodatna oprema vključuje strešno anteno v obliki plavuti morskega psa, osvetljene zaščitne pragove vrat, notranjo osvetlitev, športne pedale, blatnike, vlečno kljuko in različne nosilce za opremo za prosti čas, kot so kolesa in smuči.

Vsaka nova Micra ima v serijski opremi: nissan micra | Foto:

  • šest varnostnih blazin,
  • opozorilne lučke za nepripete varnostne pasove,
  • nastavitev višine sprednjih varnostnih pasov,
  • sistem pritrdišč Isofix za otroške sedeže,
  • omejevalnik hitrosti,
  • senzor za samodejni vklop žarometov in
  • sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah.

nissan micra | Foto: Dodatna varnostna oprema vseh vozil Micra vključuje:

  • sistem za nadzor stabilnosti vozila Electronic Stability Program,
  • sistem proti blokiranju koles (ABS) in
  • sistem za pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist.
Ne spreglejte