Sreda,
29. 11. 2017,
10.21

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

Natisni članek

Mercedes-Benz

Sreda, 29. 11. 2017, 10.21

6 let, 5 mesecev

Mercedes-benz CLS: kjer štejeta dizajn in tehnološka naprednost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

Mercedes-Benz CLS | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Tretja generacija štirivratne limuzine sloni na arhitekturi razreda E, prinaša nekaj svežine v prepoznaven oblikovni jezik, ki ga je zarisal Robert Lešnik, in bo na voljo tudi kot blagi hibrid s šestvaljnim bencinskim agregatom z oznako AMG CLS 53.

Porsche panamera in audi A7, pazita se

V segmentu, kjer ima dizajn prednost pred praktičnostjo mercedes-benza, bo nemški proizvajalec vozil kupce prepričeval z novo masko hladilnika in novo obliko sprednjih žarometov. Ob podrobnem pogledu lahko vidimo tudi nov odbijač, ki si je nekaj oblikovnih posebnosti izposodil pri športnem AMG GT R.

Nove so tudi zadnje luči, ki se elegantno vključijo v zadek in sledijo oblikovalskim potezam sprednjega dela. Po pričakovanjih je osnovna silhueta ostala zvesta predhodniku.

Notranjost podrejena udobju in prestižu

Ker si je CLS arhitekturo izposodil pri bratskem razredu E, ima zelo podoben videz in funkcionalnost, vendar ponuja še za odtenek več prestiža in ekskluzivnosti. Voznika čaka zdaj že prepoznaven pogled na dvojni 12,3-palčni digitalni zaslon in zasnovo armaturne plošče. Novost so nekoliko bolj športno oblikovan volanski obroč s svežim dizajnom, ki so si ga izposodili pri razredu S, in prezračevalne šobe, ki se glede na izbrano temperaturo obarvajo modro ali rdeče. 61 milimetrov daljšo medosno razdaljo v primerjavi s predhodnikom bodo cenili predvsem potniki na zadnji klopi, hkrati pa je zrasel še prtljažni prostor.

Oblikovno svež mercedes-benz CLS se bo zoperstavil največjima tekmecema - porsche panameri in audiju A7. | Foto: Mercedes-Benz Oblikovno svež mercedes-benz CLS se bo zoperstavil največjima tekmecema - porsche panameri in audiju A7. Foto: Mercedes-Benz

Prostor, kjer kraljujejo prestiž in izbrani materiali, voznika in potnika pa razvajajo vse najnovejše tehnologije. | Foto: Mercedes-Benz Prostor, kjer kraljujejo prestiž in izbrani materiali, voznika in potnika pa razvajajo vse najnovejše tehnologije. Foto: Mercedes-Benz

Kasneje se bo motorni paleti pridružil še blagi hibrid

Za ljubitelje kultnega modela CLS, ki imajo nekoliko plitvejšo denarnico, bo na voljo vstopna različica CLS 350 z novim bencinskim štirivaljnikom M264. Za športne kupce bo na voljo trilitrski vrstni šestvaljnik M256, češnja na vrhu torte pa bo blagi hibrid CLS 53. Ta naj bi luč sveta ugledal januarja, poganjal pa ga bo 2,9-litrski šestvaljni bencinski agregat M256. Dizelsko stran zastopa vstopni CLS 300d z dvolitrskim štirivaljnim agregatom OM654, na voljo bo še prostorninsko enak, vendar močnejši dizel OM656. Oznaki CLS 350d in CLS 400d bo poganjal najnovejši 2,9-litrski šestvaljni dizelski agregat iz razreda S.