Gregor Pavšič

Torek,
27. 6. 2017,
9.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83

4

Natisni članek

Jeremy Clarkson Rimac Automobili

Torek, 27. 6. 2017, 9.46

6 let, 7 mesecev

Jeremy Clarkson z laskavimi besedami za hrvaški superšportni avtomobil

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83

4

"Česa tako hitrega nisem še nikoli vozil," je hrvaški superšportni avtomobil rimac concept one, s katerim je pred tedni v Švici hudo nesrečo doživel Richard Hammond, v kolumni opisal njegov sovoditelj Jeremy Clarkson.

Ostanki rimca concept one po nesreči Richarda Hammonda | Foto: The Grand Tour Ostanki rimca concept one po nesreči Richarda Hammonda Foto: The Grand Tour

Jeremy Clarkson, voditelj avtomobilske oddaje The Grand Tour, je v svoji kolumni za The Times zapisal spomine na hudo nesrečo svojega sovoditelja Richarda Hammonda v Švici s hrvaškim električnim superšportnikom rimac concept one in obenem avtomobilu namenil nekaj laskavih besed.

Iz razbitega avtomobila se je lahko izvlekel sam

Hammond je s tem avtomobilom pri visoki hitrosti zletel s ceste na gorski dirki v Švici, kjer so za omenjeno oddajo snemali primerjavo rimca, lamborghinija aventadorja in honde NSX. Po silovitem prevračanju se je Hammond lahko sam izvlekel iz avtomobila, ki so ga nato zajeli ognjeni zublji in je zgorel do neprepoznavnosti. Z izjemo poškodovanega kolena se Angležu ni zgodilo nič hujšega.

"Rimac je spremenil moj pogled na električne avtomobile. Bil je preprosto navdušujoč," je v kolumni zapisal Clarkson. | Foto: Reuters "Rimac je spremenil moj pogled na električne avtomobile. Bil je preprosto navdušujoč," je v kolumni zapisal Clarkson. Foto: Reuters "Je hitrejši od vsega, kar sem kadarkoli vozil. In to z velikim naskokom."

"Le za kratek čas sem se lahko usedel za volan in kar nisem mogel verjeti, kako hitro pospešuje. Nočem dejati, da je rimac enako hiter kot lamborghini aventador. Je občutno hitrejši od njega. Je hitrejši od vsega, kar sem kadarkoli vozil. In to z velikim naskokom. Rimac je spremenil moj pogled na električne avtomobile. Bil je preprosto navdušujoč," je v kolumni zapisal Clarkson in tako namenil priznanje družbi Rimac Automobili iz Svete Nedelje pri Zagrebu.

Njihov concept one poganjajo štirje elektromotorji, ki imajo skupno moč 1.200 "konjev". Tudi ob izdatnejšem pritiskanju na stopalko za plin, kar je Hammond počel v Švici, je realni doseg superšportnika znašal okrog 190 kilometrov.