Torek,
15. 1. 2013,
13.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ekskluzivni Avtomoto Hyundai

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2013, 13.33

8 let, 3 mesece

Hyundai HCD-14 genesis – nov hyundaiev prestižni obraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hyundai nadaljuje serijo z že štirinajsto veliko prestižno limuzino, ki napoveduje burnejše oblikovalske čase tudi pri Hyundaiu. Bo novi genesis napadel BMW serije 5 in Audijevo šestico?

Genesis je velika, udobna limuzina, ki je na ameriških ulicah že leta prisotna. Študij HCD, ki druga za drugo po velikih avtosalonih burijo duhove in napovedujejo nov pristop pri naslednikih velikih korejskih limuzin, pa smo se tudi že navadili.

PA vendar, HCD-14 genesis pripoveduje novo zgodbo. Študija obljublja atraktivnejše oziroma agresivnejše oblikovalske linije, s tem pa upamo tudi bolj dinamične vozne lastnosti, ki bi lahko ne samo po oblikovanju in udobju, ampak tudi po vozni dinamiki konkurirala BMW-jevi petici. Če se obregnemo še ob luči, masko in bočno linijo genesisa, pa lahko pričakujemo tudi napad na Audijevo šestico.

HCD-14 skriva v notranjosti še nekaj adutov, ki pa jih v produkcijskem avtomobilu verjetno ne bomo videli, na primer primanjkljaj B-stebrička (podobno kot pri fordu B-max), odpiranje zadnjega para vrat v napačno smer in tudi (pre)velika platišča iz ogljikovih vlaken. Se pa veselimo head-up zaslona, podstavka za iPad in napovedi še nekaj različnih naprednih sistemov, ki do zdaj niso bili v ponudbi Hyundaia.

5,0-litrski motor V8, ki moč na kolesa prenaša prek samodejnega menjalnika, pa napoveduje, da v zdajšnjem recesijskem času genesisa v Evropi ne bomo videli. Se pa ameriški trg vozil spreminja in tudi čez lužo bo čedalje manj ulične V8 glasbe.