SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fiesta z novim obrazom

1

termometer

Ford fiesta je doživela prenovo, ki ji je prinesla nov obraz, nekaj dodatnih elektronskih bombončkov in nov litrski agregat, ki bo poskrbel za nižjo porabo goriva.

Da bo pri fiesti prišlo do sprememb zunanjosti je nakazala že nova fiesta ST, ki je imela povsem na novo zasnovano masko motorja. Ta ima zdaj pri običajni različici le nekoliko drugačne rešetke za dotok hladnega zraka in malenkost spremenjen spodnji del odbijača. Fiesta je zdaj precej elegantnejša od predhodnice, a še vedno ohranja tisti kanček dinamičnosti, po katerem se je razlikovala od konkurenčnih izdelkov. Nekaj malenkostnih sprememb je dobila tudi notranjost vozila, ki naj bi bila po besedah proizvajalca zadaj bolj harmonična in ergonomična.

Tehnične novosti so sistem Active City Stop, ki preprečuje nalete pri nizkih hitrostih, sistem SYNC, ki omogoča priklop različnih zunanjih naprav in ob prometni nesreči samodejno pokliče na pomoč lokalni center za takšne primere (pri nas je zadeva še v povojih). Zanimiva novost je tudi sistem MyKey, ki staršem omogoči predhodno nastavitev najvišje dovoljene hitrosti vozila in glasnost avdiosistema. S tem naj bi posredno poskrbeli za večjo varnost novopečenih voznikov v družini. Motorna novost pa je litrski trivaljni EcoBoost, ki naj bi poskrbel za nizko porabo goriva in naj bi bil temu mestnemu avtomobilu pisan na kožo. Prenovljeno fiesto bodo prvič javno predstavili na pariškem avtosalonu, v prodajne salone pa naj bi prišla kmalu po tem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin