Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW Ekskluzivni Avtomoto

Petek, 25. 5. 2012, 11.27

8 let

BMW serije 7 je varčnejši, zmogljivejši, udobnejši, samozavestnejši …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
BMW v prenovljeni sedmici napoveduje popolno harmonijo med športnimi lastnostmi in vrhunskim udobjem. Seveda pa to sploh ni nekaj, česar od BMW-jeve serije 7 ne bi pričakovali.

Nova maska, LED spredaj in zadaj

Kot je v navadi, se morajo prenovljeni modeli pokazati od spredaj, torej pri odbijaču in odprtinah za zrak, ki morata z značilno obliko pripadati BMW-ju. Luči, sprednje in zadnje, so zdaj popolnoma "ledizirane".

Usnje, zasloni, Bang & Olufsen 1.200 W

Pred voznikom je nov večfunkcijski sistem merilnikov, skupaj s sopotnikom si delita nov zaslon s tridimenzionalno "ultra sharp" grafiko. Znani sistem connected drive med drugim vključuje novo generacijo profesionalnega navigacijskega sistema in podsisteme, kot so nočni vid, zaznavanje pešcev in samodejno uravnavanje svetlobnega snopa s tehnologijo LED.

Namesto klopi sta zadaj lahko vgrajena ločena sedeža, za preganjanje dolgočasja pa ponujajo izboljšani "paket za zabavo".

Serijska osemstopenjska avtomatika

Motorna paleta sega od vrstnega šestvaljnega dizla do druge generacije activehybrida. Naj naštejemo nekaj vmesnih oznak: 740d in novi 750d (vrstna šestvaljnika) ter 730i (ne na vseh trgih), 740i (vrstni šestvaljni), 750i (V8) in 760i (V12). Motorji, ki ob večji zmogljivosti dosegajo tudi do 25 odstotkov manjšo porabo, so serijsko povezani z osemstopenjskimi samodejnimi menjalniki.

Vse kombinacije zmorejo 250 kilometrov na uro

Vsem motornim različicam je skupna največja elektronsko omejena hitrost 250 kilometrov na uro. Pospeški do hitrosti sto kilometrov na uro so pri bencinskih motorjih od 4,6 do 5,7 sekunde, pri dizelskih pa od 4,9 sekunde do 6 sekund. Večina različic je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom xDrive.

Ne spreglejte