SiolNET. Avtomoto Novice
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger
BMW i4 bo na cestah leta 2021

BMW razkriva: testi pomembnega novega modela

0,82

termometer

BMW i | BMW i4 bo tudi neposredni odgovor na Teslin model 3. | Foto: BMW
BMW i4 bo tudi neposredni odgovor na Teslin model 3. Foto: BMW

BMW je pokazal prve fotografije testiranj novega modela i4, ki bo v serijsko proizvodnjo zapeljal čez dve leti. Doseg električne limuzine bo znašal do 600 kilometrov.

BMW Avtomoto Zadnji bajni dobički? Avtomobilski svet se obrača na glavo.

BMW je bil eden od pionirjev elektromobilnosti, a danes imajo v ponudbi še vedno le svoj prvi električni avtomobil i3. Teh so do zdaj prodali okrog 130 tisoč, prodaja pa kljub starosti modela še naprej stalno raste. BMW bo poleg električnega minija prihodnje leto na ceste poslal električno različico športnega terenca X3, še veliko pomembnejši pa bo naslednji model i4.

Bavarska "tesla" z dosegom do 600 kilometrov

Pri tem bodo Bavarci uporabili elemente nove generacije pogona. Po standardu WLTP bo doseg avtomobila znašal do 600 kilometrov. Fotografije s testiranj daleč na severu kažejo oblikovno podobnost z novo BMW-jevo serijo 3, i4 pa bo vplival tudi na obliko druge generacije BMW-jeve serije 4. Fotografije razkrivajo tudi nekoliko povečano višino in oddaljenost od tal, kar je predvidoma posledica baterijskega paketa v dnu vozila.

BMW bo model i4 izdeloval v tovarni v Münchnu. Avtomobil bo drugi model serije i, ki bo tudi neposredni odgovor na Teslin električni model 3. Leta 2021 bo BMW predstavil tudi nov crossover model iNext.

Oba nova modela BMW za leto 2021, to sta iNext in i4. | Foto: BMW Oba nova modela BMW za leto 2021, to sta iNext in i4. Foto: BMW

Na snegu tudi novi BMW iX3. | Foto: BMW Na snegu tudi novi BMW iX3. Foto: BMW

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin