Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

General Motors Volkswagen oglaševanje

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

8 let

Bi vi dovolili oglaševanje v vašem avtomobilu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za zdaj nas oglasi med vožnjo spremljajo le po radiu, kmalu pa morda ne bo več tako. Sodelovanje med podjetjema General Motors in AT&T bi namreč lahko prineslo nove načine oglaševanja v avtomobilih.

Medtem ko se potrošniki na vsak način trudijo izogniti oglaševanju, ki nas obdaja z vseh strani, si oglaševalci prizadevajo najti nove načine oglaševanja. To nas že dolgo spremlja tudi med vožnjo v avtomobilu.

Poleg oglasov po radiu pa si verjetno težko predstavljamo, kako drugače bi nas oglaševalci lahko o svojih izdelkih in storitvah obveščali v avtomobilih. Vendar ti novi oglaševalski kanali dandanes niso več tako nepredstavljivi.

Bo General Motors predstavil nov oglaševalski kanal v avtomobilih?

Dan Akerson, direktor General Motorsa, je kot teoretično možnost, ki jo odpira sodelovanje General Motorsa z ameriškim telekomunikacijskim podjetjem AT&T, omenil morebiten nov oglaševalski prostor v avtomobilih – na zaslonih informacijsko-zabavnih sistemov.

Do leta 2015 namreč General Motors namerava v svoja vozila vključiti mobilno omrežje 4G LTE (Long Term Evolution), ki bo na informativno-zabavnih zaslonih, ki so del osnovne opreme številnih avtomobilov, omogočalo enak način oglaševanja, kot se uporablja na digitalnih zaslonih avtobusov, kar je že nekaj časa prisotno tudi v Sloveniji.

Oglaševanje s t. i. pop out oglasi na informacijsko-zabavnih zaslonih bi bilo tako z lahkoto dosegljivo, zaradi možnosti povečanja zaslužka mamljivo za avtomobilsko industrijo in zaradi širokega dosega potencialnih potrošnikov še bolj zanimivo za oglaševalce.

Varnost mora ostati na prvem mestu

Medtem ko bi po eni strani novi oglaševalski kanali v avtomobilih prinesli velike dobičke za oglaševalce in avtomobilsko industrijo, pa smo o realizaciji te ideje lahko zelo skeptični, saj bi bilo to lahko zelo nevarno.

Tudi same avtomobilske znamke namreč voznike nenehno opozarjajo na nevarnost raznih motečih dejavnikov med vožnjo in jih pozivajo k previdni in varni vožnji.

Avtomobilske znamke se bodo morale torej postaviti na stran zaslužka, kjer bodo lahko še naprej tržile morebitne nove načine oglaševanja in spodbujale zabavno vožnjo v avtomobilu prek informacijsko-zabavnih zaslonov, kjer se vsak trenutek pojavljajo novice z družabnih omrežij – ali pa bodo zagovarjale varno vožnjo, brez dodatnih zanimivih in zabavnih vsebin, z osredotočenostjo na cesto. Oboje namreč ni mogoče, saj se strani močno izključujeta.

Ne spreglejte