Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 7. 2016,
15.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Mobilna magistrala

Sobota, 16. 7. 2016, 15.31

6 let, 6 mesecev

Mobilna magistrala: tedenski videodnevnik redakcije Avtomoto – #video

Mobilna magistrala: tedenski videodnevnik redakcije Avtomoto – VLOG #4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Mobilna magistrala 4 | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Medtem ko je Gregor Pavšič hrabro pokonci držal trdnjavo​ Avtomoto, Jure Gregorčič pa preverjal slanost Jadrana, je Ciril Komotar v Romuniji, na slovitem prelazu Transfăgârăşan, kjer je svoj večni pečat pustil tudi sloviti Top Gearov trio (Clarkson, Hammond in May), testiral, ali pri Porscheju zares izdelujejo SUV-je, ki lahko konkurirajo pravim športnim avtomobilom. Mobilna magistrala, v kateri prikazujemo le delček aktivnosti naše ekipe, so le vrh ledene gore ekstremno produktivnega tedna na Avtomotu.

V Slovenijo pripeljala najlepša Italijanka, Rus v dežju razbil lamborghinija

Mobilna magistrala 4 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Novice o tem, kako je v Slovenijo (končno) pripeljala nova alfa romeo giulia, eden najtežje pričakovanih avtomobilov na tem koncu sveta, kako je nevešči Rus v dežju razbil lamborghinija in kako se Kanadčan vsak dan vozi v službo, ki je oddaljena skoraj dva tisoč kilometrov (gre za satirični prikaz), so prejšnji teden požele največ pozornosti.

Vam pomaga, če posnamete prometno nesrečo?

Poglobili smo se v zanimivo vprašanje o tem, kakšno vlogo lahko igra poseben posnetek prometne nesreče (statistika je zabeležila prek 16 tisoč branj), se vprašali, koliko smo se naučili v enem letu od tragične prometne nesreče pri Logatcu, ki je vzela pet življenj, in ugotovili, da je pilot Peter Podlunšek neposredno odgovoren za letalsko revolucijo slovenskih korenin. Pisali smo tudi o najbolj skrivnostnem audiju vseh časov.

Mimogrede, ste vedeli, da morate vsi tisti z dovoljenjem za upravljanje čolna v petih letih papirnate zamenjati za polikarbonatna? Gregor Pavšič je članku dodal še zanimivo splošno statistiko, povezano z navtiko v Sloveniji. Ob koncu prvega polletja smo preverili tudi, kakšen rezultat je ob polčasu premijskega boja (Auti, BMW, Mercedes-Benz) prišel iz Nemčije. | Foto: Mimogrede, ste vedeli, da morate vsi tisti z dovoljenjem za upravljanje čolna v petih letih papirnate zamenjati za polikarbonatna? Gregor Pavšič je članku dodal še zanimivo splošno statistiko, povezano z navtiko v Sloveniji. Ob koncu prvega polletja smo preverili tudi, kakšen rezultat je ob polčasu premijskega boja (Auti, BMW, Mercedes-Benz) prišel iz Nemčije.

Romunska pustolovščina in nabriti škorpijon!

Mobilna magistrala 4 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Tudi terenskega dela ni bilo malo. Ciril je svoji romunski pustolovščini s porscheji dodal še hiter obisk Amsterdama, kjer je sedel za volan prvega povsem električnega hyundaija ioniq (bojda obeta veliko, članek pa boste lahko prebrali v torek).

Vinko Kernc je v Španiji prevozil prve kilometre s Kiinim križancem niro in v Italiji plesal z nabritim škorpijonom abarth 595 competizione, najbolj izkušen član ekipe Avtomoto ekipe Aleš Črnivec pa je za vas testiral corso LPG – ekonomičnega malčka na avtoplin s 3,8-litrsko povprečno porabo.

Rdeči porsche cayenne GTS prevladuje v privabljanju pozornosti v eni od romunskih vasic. Ciril Komotar pripravlja video reportažo o dveh Porschejevih težkokategornikih in njunih soočenjih z romunskimi cestami in dvema prelazoma, ki ju strokovnjaki z avtomobilističnega področja štejejo med najlepša na svetu. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Rdeči porsche cayenne GTS prevladuje v privabljanju pozornosti v eni od romunskih vasic. Ciril Komotar pripravlja video reportažo o dveh Porschejevih težkokategornikih in njunih soočenjih z romunskimi cestami in dvema prelazoma, ki ju strokovnjaki z avtomobilističnega področja štejejo med najlepša na svetu. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Bojne rane subaruja ob koncu počitnic

mobilna magistrala 4 | Foto:

Juretov dopust ni minil brez pretresov – sodelovanje je odpovedala sklopka njegovega subaruja. Japonec z bokserskim motorjem je svojo trdoživost dokazal tako, da je družino in šotorsko prikolico kljub resni okvari menjalnika prepeljal 503 kilometre, preden je v bližini Bosiljevega dokončno odpovedal.

V delavnici je njegovo drobovje padlo po tleh (uničeni so bili potisni ležaj, vilice in lamela sklopke), za njim pa je tudi že uspešna presaditev tega ključnega avtomobilskega organa.

 



Ne spreglejte