Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 10. 2016,
9.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Mobilna magistrala

Nedelja, 9. 10. 2016, 9.09

6 let, 6 mesecev

Avtomoto teden: novi Renault v Sloveniji, toyota za supermane in nesreči tesle

Mobilna magistrala: Slovenec pri Audiju, policijske toyote in zimske gume - VLOG #16

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Mobilna magistrala 16 | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Ste vedeli, da ima slovenska policija floto novih toyot landcruiser in da Slovenec vodi razvoj Audijevih konceptov? Kaj pa to, da lahko na Avtomotu že mesec pred zakonsko določenim rokom o obvezni uporabi zimskih gum o njih izveste vse ključne stvari?

Tokrat v mobilni magistrali tudi napoved reportaže iz Nürburgringa

V šestnajstem delu mobilne magistrale boste videli popolno ohranjenega Porschejevega starodobnika, gnečo slovenskih avtocest in Cirilovo pot na Nürburgring, kjer se je med pasti zelenega pekla pognal z majhnim fordom. 

Vse prehiteli za mesec dni. Izkoristite to!

Mobilna magistrala 16 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Včasih smo prvi za nekaj ur ali le nekaj minut. Tokrat smo vse prehiteli za mesec dni. Verjamemo v učinkovitost pravočasnega razmišljanja o mobilnosti na dan, ko bodo temperature padle pod ledišče in se bo tal dotaknila prva snežinka.

Bralci, izkoristite taktično prednost in preberite naše prispevke o zimskih gumah. V prvem pišemo o pravilnem času menjave stare zimske gume za novo, v drugem o pomembnih oznakah na gumah, v tretjem pa povzamemo rezultate AMZS-jevega testa celoletnih gum.

Slovenec, ki razmišlja o letečih audijih

Poznate ime Matjaž Korman? Je Mariborčan in vodja razvoja konceptnih avtomobilov pri Audiju. Potopite se v fascinantni svet avtomobilske prihodnosti z zgodbo urednika Avtomota, Jureta Gregorčiča, ki je spisal zgodbo o slovenskem strojniku, njegovem delu in razmišljanju.

Podatek kot vaba k branju? Razvoj električnega modela z dosegom 500 kilometrov v povprečju stane milijardo evrov. Pa morda še citat: "Jaz bi naredil letečega audija. Mislim, da čez 50 ali 60 let ne bomo več vozili samo dvodimenzionalno."

Matjaž Korman: Da, za naslednjih 10 ali 15 let v mojem oddelku postavljamo vse meje tehnologije strateškega razvoja Audija.  | Foto: Matjaž Korman: Da, za naslednjih 10 ali 15 let v mojem oddelku postavljamo vse meje tehnologije strateškega razvoja Audija.

O češki hostesi, peugeotu 5008 in toyoti za slovenske supermane

Mobilna magistrala 16 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Pariški avtomobilski salon, ki je vsebinsko dominiral v drugi polovici predpreteklega tedna, je svoje lovke po zaslugi Gregorja in Cirila vrgel še na del tedna, ki se končuje. Vrzite oko na zakulisje salona, ki govori tudi o lepih dekletih, ki ne govorijo angleško.

Sedli smo tudi v eno zanimivejših in privlačnejših novosti – SUV-jevskega peugeota 5008, glasnika nove dobe Peugeotove družinske mobilnosti, in ugotavljali, ali je Toyotin novi C-HR namenjen slovenskim supermanom.

Toyotin kompaktni križanec stavi na športnost. Jih bo Toyoti uspelo pri nas prodati 400 na leto? | Foto: Siol.net/ A. P. K. Toyotin kompaktni križanec stavi na športnost. Jih bo Toyoti uspelo pri nas prodati 400 na leto? Foto: Siol.net/ A. P. K.

Renaultova ofenziva na naklonjenost slovenskih kupcev

Mobilna magistrala 16 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Ciril Komotar je pod drobnogled vzel limuzinskega talismana in njegovo 1.200 evrov dražjo karavansko alternativo. Preberite zanimiv primerjalni test, v katerem boste izvedeli vse o prednostih in pomanjkljivostih avtomobila srednjega razreda, na katerega Renault veliko stavi.

Francoska znamka je svoji paleti pred nekaj dnevi dodala karavansko izvedenko nove generacije megana. Grandtour bo stal vsaj 13.990 evrov, imel bo 521-litrski prtljažnik, vsaj v enem pogledu pa bo boljši od najbolj neposrednih tekmecev – volkswagna golfa in opla astre. Preberite, zakaj.

Grandtourjevo kabinsko prilagodljivost krona dejstvo, da je sovoznikov sedež poklopen, kar ob podrtih sedežih druge vrste sprosti do 2,7 metra prostora (izvedenke GT ali GT-line s športnimi sedeži izvzete). | Foto: Siol.net/ A. P. K. Grandtourjevo kabinsko prilagodljivost krona dejstvo, da je sovoznikov sedež poklopen, kar ob podrtih sedežih druge vrste sprosti do 2,7 metra prostora (izvedenke GT ali GT-line s športnimi sedeži izvzete). Foto: Siol.net/ A. P. K.

Slovenska policija ima nove toyote landcruiserje

Mobilna magistrala 16 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Pred več kot desetletjem so prah dvignili razvpiti volkswagen touaregi, tokrat bodo patruljnim flotam kraljevale nove toyote landcruiser, kleni terenski bojevniki, ki so trdoživost v sodelovanju z uredništvom Avtomota nazadnje dokazali na brezpotjih čarobne Islandije. Policija vsega skupaj pričakuje več kot 300 novih vozil, čaka pa še na ustreznega ponudnika oklepnega vozila za prevoz varovanih oseb.

Spet nenavadna nesreča tesle – kdo je kriv?

Žena lastnika tesle S se je na Floridi s teslo S dobesedno zapeljala v telovadnico. Mož je trdil, da je avtomobil pospeševal samodejno, Tesla je dokazala, da je žena nogo zanesljivo držala na stopalko plina. Zaplet rešen – je pa vseeno zanimivo videti video.

Chevy colorado – nevidni bojni voz

General Motors je za ameriško vojsko na osnovi svojega priljubljenega poltovornjaka chevroleta colorado razvil še robustnejšo vojaško različico, katere največja posebnost pa je poleg terenskih lastnosti pogon na vodik oziroma gorivne celice za proizvodnjo električne energije. Gre za raziskovalno študijo novih "zelenih" pogonov bojnih vozil.

Ne spreglejte