TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
20.54

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zoran Jovičić slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 20.54

2 leti, 1 mesec

Zoran Jovičić: To je bila ena boljših tekem Slovenije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po remiju rokometašev Slovenije v 2. krogu skupine C evropskega prvenstva na Poljskem proti Španiji je nekdanji dolgoletni reprezentant Zoran Jovičić zadovoljen.

Slovenija je po porazu proti Švedski proti favoriziranim Špancem igrala veliko bolje, vodila že tudi s štirimi zadetki prednosti, imela manj kot minuto pred koncem prednost in žogo v rokah, a na koncu remizirala s 24:24. Kaj je o tekmi, v kateri so Slovenci zapravili veliko priložnost za odmevno zmago nad svetovnimi prvaki iz leta 2013, povedal naš tokratni gost v rubriki Pod lupo strokovnjaka?

"Za nami je zelo dobra tekma. To je bila ena izmed boljših predstav Slovenije v zadnjih letih. Fantje so odigrali zelo dobro. Videti je bilo, da imajo veliko željo in voljo. Tako bi moralo biti vedno," je slovenske rokometaše pohvalil Zoran Jovičić.

"Škoda za zmago, a na koncu so fantje očitno malce pregoreli v veliki želji in izgubili točko, ki bi lahko bila zelo pomembna. Kljub temu si zaslužijo čestitke," je povedal nekdanji reprezentant, ki je s Slovenijo igral na njenih prvih olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000.

Realnost nekje med petim in osmim mestom

"Tekma proti Španiji je lepa iztočnica za naslednje tekme. Verjamem, da so fantje videli, da se lahko merijo tudi z najboljšimi. Zagotovo so danes veliko pridobili na samozavesti. To je velika spodbuda za naprej. Če lahko premagajo Špance, lahko tudi Nemce. Naredili so velik korak naprej. Verjamem, da zdaj lahko to pokažejo tudi v naslednji tekmi, ki je pred njimi," je napovedal 40-letnik, ki je zdaj trener rokometašev Kopra.

O tekmi z Nemčijo, ki Slovence čaka v sredo, ni govoril veliko. O tem, kaj lahko varovanci Veselina Vujovića naredijo na tem prvenstvu, še manj. "Najbolj pomembno je, da v sredo zmagamo. Imamo lepe možnosti, da to tudi naredimo in se v nadaljnje tekmovanje morda uvrstimo celo s tremi točkami, kar bi bilo zelo dobro. Gremo iz tekme v tekmo. Naprej ne bi gledal," je povedal. "Mislim pa, da je naše mesto realno nekje med petim in osmim mestom. Vse, kar bo več, bo velik uspeh," je za konec dejal v Tuzli rojeni nekdanji rokometaš, ki že vrsto let živi v Sloveniji.

Ne spreglejte