Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
9.56

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

holesterol zdravje zdrava prehrana Valens

Petek, 6. 2. 2015, 9.56

2 meseca

Specite kruh, ki znižuje holesterol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obvladovanje ravni holesterola v krvi je ključnega pomena za znižanje tveganja srčnih obolenj. Sami pri tem lahko največ naredimo, če spremenimo način prehranjevanja in življenjski slog.

Obvladajte raven holesterola v svojem telesu

Podatki kažejo, da ima več kot 60 odstotkov odraslih Slovencev preveč holesterola v krvi. Zvišana raven holesterola v krvi je pomemben dejavnik tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, ki so v Sloveniji še vedno najpogostejši vzrok smrti. Z majhnimi spremembami v načinu prehranjevanja in življenjskem slogu lahko naredite veliko:

- vzdržujte normalno telesno težo, - jejte uravnoteženo prehrano z majhno količino nasičenih maščob, - izogibajte se stresu, - redno vadite, - opustite kajenje, - zmanjšajte porabo soli v prehrani, - izogibajte se alkoholu.

Za začetek naredite majhne spremembe v prehrani

Že nekaj sprememb v vaši peki in pripravi jedi bo naredilo veliko razliko. Namesto da kruh kupite v trgovini, ga raje specite doma. Uporabite ječmenovo moko, ki znižuje raven holesterola v vašem telesu.

V podjetju VALENS po patentiranem postopku, na popolnoma naraven način, proizvajajo koncentriran vir ječmenovih beta-glukanov, ki podpirajo zdravje srca, znižujejo holesterol in predstavljajo bogat vir vlaknin. Njihova ječmenova moka je pridobljena na naraven način, brez uporabe gensko spremenjenih organizmov in je rezultat slovenskega razvoja in proizvodnje.

Kruh za zniževanje holesterola

VALENS ječmenovo moko za podporo zdravju srca lahko v kombinaciji s pšenično moko uporabimo za kvašeno, listnato in vlečeno testo, palačinke, biskvite, cmoke, žličnike in drugo.

Za 500 gramov kruha potrebujete: - 100 g VALENS ječmenove moke, - 230 g pšenične bele moke, - 2,1 dl mlačne vode, - 14g kvasa, - 1 žličko soli, - 1 jedilno žlico olivnega olja, - pol žličke sladkorja.

Priprava: Kvas raztopite v enem decilitru sladkane mlačne vode. Moki vsujte na delovno površino, premešajte, solite, naredite jamico in vanjo vlijte vzhajani kvas. Dodajte olje in preostalo mlačno vodo. Zamesite in pustite vzhajati 45 minut. Nato testo premesite in oblikujte hlebček. Vzhaja naj še 30 minut. Pecite približno 50 minut pri 190 stopinjah Celzija.

Ne spreglejte