Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 4. 2012,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

bikini

Četrtek, 19. 4. 2012, 14.45

8 let

S paradižnikom do lepe kože

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta rdeča zelenjava ni primerna le za solato, temveč tudi za našo kožo, saj blaži opekline, zmanjšuje pore, odpravlja akne in izpuščaje ter ji daje mladosten sijaj.

Ne le da so paradižniki okusni, dobro učinkujejo na zdravje naše kože. Vse zaradi pomembnega antioksidanta likopena. Znanstveniki trdijo, da likopen pomaga vlažiti kožo.

Imate velike pore? S paradižnikom jih lahko zmanjšate. Zmešajte eno žlico svežega soka paradižnika ter dve do štiri kapljice limetinega soka. To nanesite z vato na obraz in vtrite s krožnimi gibi. Pustite 15 minut, potem pa sperite s hladno vodo. Vsakodnevni nanos bo naredil čudež na koži. Kislost, ki se skriva v notranjosti paradižnika, pomaga pri zmanjševanju in odstranjevanju aken z vašega obraza. Številni preparati, ki jih uporabljamo za odpravo aken, vsebujejo vitamina A in C, s tema vitaminoma ter vitaminom K pa je bogat tudi paradižnik. Če imate težave z barvo kože, prerežite paradižnik in ga postavite na obraz, če pa so težave nekoliko večje, ga pretlačite, nanesite kašo ter jo uporabite kot piling za obraz. Po eni uri obraz izperite in nanesite hidratantno kremo. Postopek ponavljajte vsak dan.

Če imate težave z mastno kožo, je paradižnik prava rešitev za vas. Iz njega iztisnite sok, ki ga pomešate s sokom svežih kumar, in očistite obraz z vato.

Koža, zlasti tista, ki ni ne mastna ne suha, zahteva prav posebno nego; kombinacija paradižnika in avokada je odlična rešitev za takšen tip kože. Medtem ko paradižnik zmanjšuje maščobe, avokado deluje antiseptično in vlaži kožo. S tem boste prejeli pravo bombo vitaminov, od vitamina A, C, E in K.

Vroči poletni dnevi se hitro približujejo, z njimi pa tudi večni poletni problemi – sončne opekline. Kako bi ublažili opekline, ki so nastale z dolgotrajnim ležanjem na plaži brez zaščite pred soncem? Naredite pire iz svežega paradižnika, ki mu dodate dve žlici navadnega jogurta. Zmes nanesite na opečeni del in pustite delovati 20 minut. Paradižnik namreč hladi kožo in nevtralizira njeno površino, medtem ko jogurt pomaga pri regeneraciji kože.

Če želite koži povrniti mladosten videz, si naredite masko iz meda in paradižnikovega soka – mešajte, dokler ne nastane gosta masa, ki jo nanesite na obraz. Maso izperite po 15 minutah. Vsakodnevni nanos bo vašo kožo naredil spet gladko in sijočo.

Ne spreglejte