Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Petek,
22. 3. 2013,
9.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

materinski dan

Petek, 22. 3. 2013, 9.45

7 let, 12 mesecev

Mamice, danes je vaš dan! Privoščite si!

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes je pomemben dan, posvečen vsem mamam na svetu. Vse leto se razdajate, zato se danes lahko spočijete in si privoščite nekaj sladkega razvajanja.

Čeprav materinski dan ni dela prost dan, si vzemite vsaj nekaj prostih ur samo zase in si privoščite vse tisto, česar si zaradi časovne stiske in stalnih obveznosti z otroki nikakor ne morete.

Najprej poskrbite za varstvo! Da boste lahko brez skrbi, poskrbite, da bodo otroci v dobrih rokah. Prosite moža, babice, sosede ali v skrajnem primeru najemite varuško. Danes je dan za popoln odklop!

Naredite seznam stvari, ki jih že dolgo zanemarjate Kdaj ste nazadnje v miru nakupovali, šli na sproščujočo masažo, na klepet s prijateljico ali samo na miren sprehod v naravo? Izberite najmanj tri stvari, ki bi jih radi počeli danes. Odločite se za tiste, ki jih že dolgo prelagate in za katere nikakor ne najdete časa.

Prav osvežujoče bo opravljati stvari, ne da bi bili ves čas na preži, ali vam otrok teče čez cesto, brska po trgovinskih policah ali kje za vogalom ves popackan hrusta odvito čokoladico, ki jo je izmaknil s police. Ne bo vam treba preverjati, ali je previt, mogoče lačen, ga tolažiti, ker je žejen, utrujen ali preprosto samo nejevoljen. Lahko boste v miru pojedli obrok – kdaj ste to naredili nazadnje? –, ne da bi pobirali pribor s tal, brisali polite sokove z mize in se prepirali, naj poje vsaj eno žlico s krožnika. Prav tako boste lahko v miru sedeli v kinu, uživali ob najnovejši romantični komediji ali končno ob predstavi za odrasle – brez Pik Nogavčik, Zvezdic Zaspank, Nodijev, spretnih pand in drugih govorečih živali. Da, in končno boste lahko legli na mizo in se prepustili masiranju, nesramnemu razvajanju, in to v popolni tišini in z mislimi … nikjer! Se sliši vabljivo?

Bodite vztrajni Ne popustite prošnjam svojih otrok, da bi ostali doma, in naj vas nikar ne peče vest, če boste za nekaj ur odšli od doma. Saj jih boste prepustili dobrim rokam, zato ne bodite zaskrbljeni. Pomembno je, da resnično pozabite na vsakodnevne skrbi, da vsaj za nekaj ur pozabite, da ste mama, in se spomnite, da ste tudi ženska. Pa saj ni tako težko!

Potem pa nazaj v resničnost Nekaj ur čistega odklopa vam bo povrnilo nekaj sveže energije, da boste jutri spet nasmejani, da boste z veseljem z obrazov svojih otrok obrisali lepljive smrklje, z njihovih lic pobrisali krokodilje solze, previli smrdljive pleničke in za njimi brisali odtise njihovih umazanih prstkov. Spet boste padli v stari ritem in opravljali najlepši "poklic" na svetu.

Ne spreglejte