Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
9.27

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Foto: Thinkstock

Natisni članek

šal zapestnica Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet advertorial

Petek, 7. 11. 2014, 9.27

2 meseca

Modni dodatki iz recikliranih materialov

Siol.net

Foto: Thinkstock

Na videz smeti, z nekaj domišljije modni dodatki. Zakaj ne bi bili ustvarjalni, predvsem pa posebni z modnimi dodatki?

Dan je vedno krajši, okoli vogalov zavija leden veter, mi pa se vedno bolj zadržujemo doma na toplem. Dolgi večeri so priložnost, da končno izživimo domišljijo. Poleg tega pa lahko izdelamo tudi nekaj darilc za prijateljice, tako bodo ta posebej dragocena. Ne bodo kupljena, potrudili se bomo in jih izdelali sami z mislijo na osebo, ki jo bomo obdarili.

Zapestnica iz plastenke? Zakaj pa ne!

Potrebujete plastenko, lepilo, škarje, časopisni papir oz. kakršenkoli papir, ki vam je všeč. Odrežete del plastenke poljubne širine, namažete lepilo in na plastiko začnete lepiti že prej narezane papirne trakove. Je lahko še bolj preprosto?

<

Za zapestnico iz blaga potrebujete majico, ki je ne nosite več, škarje, šivanko in nit. Po širini narežete štiri trakove, tri skupaj na koncu zašijete, spletete kito in konec zašijete, da se ne bo razpletla. Vzamete mero – vsaj dvakrat jo boste ovili okoli roke, skupaj zašijete oba konca in okoli ovijete četrti trak, ki ga s čim manj vidnimi šivi pritrdite na zapestnico, da bo skril zašit stik obeh koncev. Nič lažjega!

Šal, ki ne bo ostal neopažen

Še vedno smo pri starih majicah. Da ne bodo vedno končale kot krpe za pomivanje, iz njih ustvarimo modni dodatek, ki bo zagotovo pritegnil pozornost. Ali boste izbrali vzorce, živahne barve ali umirjene, je pač stvar vašega okusa. Majici odrežete zgornji del tik pod rokavi, da dobite pravokotnik. Nato narežite enakomerno široke trakove skoraj do vrha, vendar ne prekinite blaga. Naberite blago, resice raztegnite, neprekinjen del blaga pa ovijte z blagom, usnjem ali katerim drugim materialom, dodajte kak okrasek ...

Tako, šal je narejen, nadenite si ga in bodite ponosne, da ste ustvarjale na ekološki način. In predvsem razveselite prijateljice drugače kot ponavadi, saj prihaja čas, ko si radi podarimo kakšno pozornost.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte