SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Z Liffa v videoteko DKino!

V Ciambri (A Ciambra)

0,01

termometer

V Ciambri
Foto: Demiurg

Kriminalna drama, postavljena na italijanski jug in posneta s člani romske družine, pripoveduje avtentično zgodbo o fantu, za katerega zgodnji vstop v svet odraslih ni samo stvar preživetja. Producent filma je Martin Scorsese.

Italija, ZDA, Francija, Švedska, Nemčija│ 2017 │ 101 min. │ Kriminalna drama

R: Jonas Carpignano│ I: Pio Amato, Koudous Seihon, Iolanda Amato, Damiano Amato

Ocena IMDb: 6,9/10│ Rotten Tomatoes: 88 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Štirinajstletni Pio Amato bi rad čim prej postal moški. Živi v Ciambri, majhni romski skupnosti v Kalabriji, kjer se od starejšega brata Cosima hitro uči ukan družinskega posla.

Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu Trendi Telekom Slovenije bo obiskovalce Liffa znova razvajal z brezplačnimi filmi #foto #video

A čeprav tudi pije in kadi kot on, ga ne spoštujejo, kot si želi. Nekega dne pa Cosimo in njegov oče ne moreta več skrbeti za družino in Pio končno dobi priložnost, da se izkaže.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Moji filmi niso 'objektivni', a tudi ne zagovarjajo neke specifične ideje. V njih gre predvsem za raziskovanje likov, ki se znajdejo v konfliktnih in protislovnih situacijah ter se poskušajo z njimi spopasti po svojih najboljših močeh.

Film V Ciambri se sicer dotakne tem, kot so medrasna razmerja, revščina, stereotipi in zločin, vendar gre predvsem za zgodbo o Piu; o tem, kdo je in kdo bi utegnil postati." Jonas Carpignano, režiser in scenarist filma

HBO Genialna prijateljica Trendi Ko najboljša prijateljica izgine brez sledu #video

"V Ciambri je očarljiv in dovršen film. Svet teh ljudi je prikazan tako živo in intimno, da se mi je zdelo, kot bi živel z njimi /…/.

Preprosto neverjetno je, kaj režiserju uspe narediti z mladim protagonistom; kako zrel in kompleksen nastop mu uspe izvabiti iz njega. Ganljiv in prelep film." Martin Scorsese, producent filma

Napovednik filma V Ciambri:

Zanimivosti:

 • Italijansko-ameriški režiser Jonas Carpignano je film posnel po svojem istoimenskem kratkem filmu iz leta 2014.
 • Carpignano je družino Amato spoznal leta 2011, ko je v kalabrijskem mestu Gioia Tauru snemal kratki film A Chjàna (2012).

  Ko so mu med snemanjem ukradli fiat pando, polno filmske opreme, se je napotil v romsko skupnost, da bi se pogajal za vračilo avtomobila.
  V Ciambri
  Nanj je moral čakati tri dni, saj je Piev dedek prav takrat umrl, družina pa se pred pogrebom nikakor ni hotela pogajati za odkupnino.

  Pogrebna slovesnost je na režiserja naredila tako močan vtis, da jo je pet let pozneje vključil v svoj film.
 • Igralski zasedbi obeh režiserjevih celovečercev, prvenca Sredozemlje (2015) in filma V Ciambri, sestavljajo neprofesionalni igralci, ki jih je režiser spoznal v mestu Gioia Tauru.
 • Film V Ciambri, uraden italijanski kandidat za tujejezičnega oskarja, je bil premierno prikazan na lanskem filmskem festivalu v Cannesu.
Filmi o vzgoji otrok Trendi Filmi o vzgoji otrok #foto #video

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Sredozemlje Trendi Sredozemlje (Mediterranea) Bravo! Trendi Bravo! (Aferim!) Srečen konec Trendi Srečen konec (Happy End)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin