Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 12. 2021,
13.31

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO Léa Seydoux Cary Joji Fukunaga Rami Malek Daniel Craig akcijski film James Bond TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 30. 12. 2021, 13.31

2 leti, 3 mesece

Že v videoteki DKino!

Ni čas za smrt (No Time to Die)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Ni čas za smrt | No Time to Die © 2021 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved.

No Time to Die © 2021 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved.

Daniel Craig je petič in zadnjič stopil v čevlje Jamesa Bonda, v spektakularnem 25. filmu v franšizi pa se najboljši agent njenega veličanstva spopade s skrivnostnim zlikovcem, oboroženim s potencialno uničujočo novo tehnologijo.

ZDA, Velika Britanija │ 2021 │ 156 min. │ Akcijski pustolovski triler

R: Cary Joji Fukunaga I: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Ralph Fiennes

IMDb: 7,4/10 │ Rotten Tomatoes: 84 % │ Uporabniki Googla: 87 %

Potem ko je zapustil aktivno službovanje, James Bond živi mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj iz CIE Felix Leiter prosi za pomoč.

Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika se izkaže za nepričakovano zahrbtno, agent 007 pa se znajde na sledi skrivnostnemu zlikovcu, oboroženemu z nevarno novo tehnologijo.

Fotogalerija
1 / 12

"Zadnji trenutki Daniela Craiga v vlogi Bonda spadajo med najbolj ganljive prizore v zgodovini te franšize." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Fukunaga je pripravil Craigu osupljivo slovo od vloge Bonda v tej čudovito posneti in epski pustolovščini." Katie Walsh, Tribune News Service


"Med resno visokimi tveganji nas Craig pripravi, da navijamo za Bonda kot še nikoli prej, v labodjem spevu, ki bo največje oboževalce pustil 'premešane', če ne pretresene." Brian Truitt, USA Today


Napovednik filma Ni čas za smrt:

Zanimivosti:

  • To je 25. celovečerec v uradni seriji filmov o Jamesu Bondu ter peti in zadnji film, v katerem glavnega junaka upodablja Daniel Craig. Bonda sta večkrat upodobila samo Roger Moore in Sean Connery – prvi je igral v sedmih filmih iz uradne serije, drugi pa v šestih.
  • Ni čas za smrt | Foto: Po prvotnih načrtih bi moral film režirati Danny Boyle (Revni milijonar), a je oskarjevec zaradi ustvarjalnih razhajanj avgusta 2018 zapustil projekt, mesec dni pozneje pa so napovedali, da ga bo na režiserskem stolčku zamenjal Cary Joji Fukunaga.

    Ta je na velikih platnih debitiral z odlično mehiško-ameriško kriminalno dramo Brez imena (2009), pozneje je režiral še romantično dramo Jane Eyre (2011) in vojno dramo Beasts of No Nation (2015), proslavil pa se je tudi kot režiser in izvršni producent hvaljene prve sezone HBO-jeve serije Pravi detektiv.
  • Ni čas za smrt | Foto: Cary Joji Fukunaga je sploh prvi ameriški režiser celovečerca v uradni seriji filmov o Jamesu Bondu in prvi režiser, ki si lasti tudi scenaristične zasluge za film iz serije, medtem ko je Phoebe Waller-Bridge šele druga uradna soavtorica scenarija za film o Jamesu Bondu.

    Irka Johanna Harwood je bila soscenaristka prvih dveh filmov iz serije, to sta Dr. No (1962) in Iz Rusije z ljubeznijo (1963).
  • Ni čas za smrt | Foto: To je tretji zaporedni film o Jamesu Bondu, v katerem je osrednjega zlikovca upodobil oskarjevec.

    V filmu Skyfall (2012) je glavnega Bondovega nasprotnika igral Javier Bardem (Raoul Silva), v filmu Spectre (2015) ga je nasledil Christoph Waltz (Ernst Stavro Blofeld), tokrat pa je ta čast pripadla Ramiju Maleku (Lyutsifer Safin).
  • To je najdražji film o Jamesu Bondu do zdaj. Njegov proračun je znašal 200 milijonov britanskih funtov (269,5 milijona evrov), kar je malenkost več od proračuna prejšnjega rekorderja, filma Spectre (2015), in približno 250-kratnik proračuna filma Dr. No (1962).
  • Ni čas za smrt | Foto: Po prvotnih načrtih bi moral film prispeti v kinematografe že novembra 2019, a so premiero filma zaradi zamenjave režiserja in pandemije covid-19 večkrat preložili in ga v londonski koncertni dvorani Royal Albert Hall premierno predvajali šele 28. septembra 2021.
  • To je bil drugi najdaljši premor med izidoma dveh celovečercev iz uradne serije filmov o Jamesu Bond.
    Ni čas za smrt | Foto:
    Film je prispel v kinematografe pet let in enajst mesecev po premieri filma Spectre (2015), medtem ko je med premierama filmov Dovoljenje za ubijanje (1989) in Zlato oko (1995) minilo šest let in pet mesecev.
  • Naslovna pesem v izvedbi Billie Eilish je izšla februarja 2020. Glasbenica je bila takrat stara 18 let in je postala najmlajša izvajalka naslovne pesmi filma o Jamesu Bondu do zdaj.

    Ni čas za smrt | Foto: Skladba, ki jo je Eilisheva napisala skupaj s svojim bratom Finneasom O'Connllom, je marca 2021, šest mesecev pred premiero filma, prejela grammyja za najboljšo pesem za vizualni medij.
  • Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 774 milijonov ameriških dolarjev (683,8 milijona evrov) in postal četrti najdonosnejši celovečerec leta 2021.

    Več so zaslužili samo Marvelov Spider Man: Ni Poti Domov (2021) in dva kitajska celovečerca – vojna drama The Battle at Lake Changjin (2021) in komedija Hi, Mom (2021).
TV-priporočila: božični filmi
Trendi To so najbolj mični božični filmi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Varuj mi ženo
Trendi Varuj mi ženo (Hitman's Wife's Bodyguard)
Odred odpisanih
Trendi Odred odpisanih (The Suicide Squad)
Dnevi besa
Trendi Dnevi besa (Wrath of Man)
Hitri in drzni 9
Trendi Hitri in drzni 9 (F9: The Fast Saga)
Ne spreglejte