SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino!

Načrt za pobeg (Escape Plan)

4

termometer

Načrt za pobeg

Arnold Schwarzenegger in Sylvester Stallone v akcijskem kriminalnem filmu o kaznjencih, ki poskušata pobegniti iz najnaprednejšega in najbolj varovanega zapora na svetu.

ZDA/2013/110 min.
Režija: Mikael Hafström
Igrajo: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vinnie Jones, Sam Neill, 50 Cent
Žanr: Akcijski kriminalni film
Ocena IMDb: 6,7/10 │ Rotten Tomatoes: 50 %

Legendi akcijskih filmov sta združili moči v filmu o nekdanjem kaznjencu Rayu, ki je vedno uspel pobegniti iz najbolj varovanih ječ, zato ga podjetje za varovanje zaposli kot strokovnjaka za izpopolnjevanje zaporov.

Med obiskom ene od kaznilnic se znajde sredi spletke, zaradi katere po krivem pristane v zaporu, ki ga je sam pomagal zavarovati pred pobegi.

Ob na videz popolnih varnostnih ukrepih mora Ray skleniti zavezništvo s prekanjenim zapornikom Emilom in skupaj skujeta načrt najbolj spektakularnega in osupljivega pobega.Načrt za pobeg


Zanimivosti:

• Film je režiral priznani švedski režiser Mikael Håfström (Kifeljci, Zlo), ki se je v Hollywoodu izkazal z grozljivkama 1408 (2007) in Obred (2011).

Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger sta razmišljala o skupnem projektu vse od sredine 80. let prejšnjega stoletja, vendar dolgo časa nista našla ustreznega scenarija, težave pa sta imela tudi z usklajevanjem urnikov.

Načrt za pobeg Priložnost za konkretnejše sodelovanje se je pojavila, ko je Schwarzeneggerju prenehala funkcija guvernerja Kalifornije.

• Stallone in Schwarzenegger sta istega leta skupaj nastopila v tretjem delu Plačancev. Schwarzenegger se je v gostujoči vlogi pojavil že v prvih dveh delih Stallonove franšize.

• Stallone si je med snemanjem prizora pretepa poškodoval tetivo na desni nogi, za kar je potreboval 70 šivov.

• Po prvotnih načrtih bi moral film režirati Antoine Fuqua (Dan za trening, Kralj Artur, Padec Olimpa), glavno vlogo pa naj bi odigral Bruce Willis – še en član zasedbe Plačancev.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Kolumbijka (Colombiana)

 Napovednik filma Načrt za pobeg:

[video: 66502 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin