Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
14.57

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Harrison Ford pes družinski film pustolovščina Chris Sanders

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 14.57

3 leta, 9 mesecev

Že v videoteki DKino!

Klic divjine (The Call of the Wild)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Klic divjine | The Call of the Wild © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

The Call of the Wild © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Oglejte si Harrisona Forda v najnovejši in za vso družino primerni celovečerni upodobitvi istoimenskega pustolovskega romana Jacka Londona o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom.

ZDA │ 2020 │ 95 min. │ Družinska pustolovščina

R: Chris Sanders│ I: Harrison Ford, Karen Gillan, Dan Stevens, Omar Sy

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 61 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Mirno življenje prijaznega psa Bucka se spremeni, ko ga leta 1897 v sončni Kaliforniji ugrabijo in odpeljejo na Aljasko.

Velik filmski pozdrav poletju
Trendi Velik filmski pozdrav poletju

Buck tam izkusi težko življenje, dokler ne spozna Johna. Med njima se razvije tesno prijateljstvo, na skupni poti pa bosta morala premagovati veliko ovir in življenjskih preizkušenj.

Fotogalerija
1 / 10

"V času, ko kraljuje cinizem, je osvežujoče, da se vrnemo k preprostemu vznemirjenju vstopa v neznano – z digitalno ustvarjenimi psički ob naši strani, ali ne." Clarisse Loughrey, Independent

Junij 2020 na HBO
Trendi Novi vladarji in vladarice malih zaslonov

"Tovrstno tehnologijo običajno sovražim, toda Buck je tako privlačen in njegova zgodba je tako zabavna, da se mi je film prikupil s silo, ki me je osupnila." Rex Reed, Observer

Napovednik filma Klic divjine:

Zanimivosti:

  • Scenarij nominiranca za oskarja Michaela Greena (Logan) temelji na leta 1903 izdanem istoimenskem romanu Jacka Londona in na prvi celovečerni upodobitvi zgodbe iz leta 1935. To je režiral William A. Wellman (Krila, Zvezda je rojena), glavne vloge v filmu pa so odigrali Clark Gable, Loretta Young in Jack Oakie.
  • Klic divjine | Foto: Klic divjine (2020) je igrani prvenec režiserja Chrisa Sandersa in njegov prvi samostojni režijski projekt, trije filmi, ki jih je Sanders sorežiral – Lilo in Žverca (2002), Kako izuriti svojega zmaja (2010) in Krudovi (2013) –, pa so bili nominirani za oskarja za najboljši animirani celovečerec.
  • Filmski Buck je mešanec med bernardincem in škotskim ovčarjem, po opisu v romanu pa je videti kot velik volk.
  • Klic divjine | Foto: Producenti so se odločili, da bodo pasjega junaka upodobili s pomočjo digitalnih učinkov, saj so mu na ta način zagotovili širši spekter čustev in izrazov, hkrati pa se jim je zdelo neprimerno, da bi resnično žival izpostavljali zahtevnim snemalnim pogojem.
    To je bil tudi eden od razlogov, da so režijo filma zaupali režiserju, ki ima veliko izkušenj na področju animacije.
  • Psa Bucka je med snemanjem filma nadomeščal igralec in koordinator kaskaderskih točk Terry Notary.
  • Najbolj znani vlogi Harrisona Forda sta prav tako povezani s psom. Indiano Jonesa je George Lucas poimenoval po svojem aljaškem malamutu, isti pes pa je navdahnil tudi lik Chewbacce – kopilota Hana Sola v franšizi Vojna zvezd.
  • Klic divjine | Foto: Film so snemali pod okriljem studia 20th Century Fox in je prvi celovečerec, ki so ga predvajali v severnoameriških kinematografih po tem, ko se je omenjeni studio preimenoval v 20th Century Studios.

    Po naključju je bila celovečerna priredba iz leta 1935 zadnji film, ki ga je izdal studio Twentieth Century Pictures, preden se je ta združil s podjetjem Fox Film v studio 20th Century Fox.
Junij 2020 na Viasat Nature
Trendi Največje skrivnostni naravnega sveta

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Pasji smisel življenja 2
Trendi Pasji smisel življenja 2 (A Dog's Journey)
Dolittle
Trendi Dolittle
Mačke
Trendi Mačke (Cats)
Ne spreglejte