Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

top 10

Nedelja, 17. 3. 2013, 14.54

8 let

Top 10 trenutkov na Viktorjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za nami je najbolj glamurozna prireditev in eden največjih družabnih dogodkov pri nas, na katerem se zberejo vsa vidnejša imena slovenske medijske scene. Po čem si bomo zapomnili Viktorje 2012?

"Tole, Matjaž, je zate"

Strokovnega viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje je prejel Slavko Bobovnik, na odru pa se mu je pridružila sonominiranka Darja Zgonc. Skupaj sta spomnila na tretjega nominiranca v tej kategoriji, pred kratkim umrlega Matjaža Tanka. Bobovnik je svojega viktorja namenil Tanku, ki je bil sicer nominiran tudi za televizijsko osebnost: "Kjerkoli bo že ta kipec prihodnjih nekaj let, tole, Matjaž, je zate. Za tistih stokrat, ko si rekel dober večer in pri tem res dobro mislil." Lepa gesta in spoštljiv odziv gledalcev.

Voditeljska zasedba za treniranje trebušnih mišic

Letošnja prireditev je imela več voditeljev – Lado Bizovičar je uvod v podelitev kar odpel, Slon in Sadež pa sta s humorjem, ki ga premoreta le onadva, "kupila" gledalce. V slogu stand-upa se je na svoje južne korenine spomnil Denis Avdić, ki je vmes celo dobil viktorja popularnosti za najboljšo radijsko osebnost. Eden od voditeljev je bil tudi dobitnik trinajstih viktorjev Jonas Žnidaršič, ki se je v predstavitvenem posnetku pojavil kot voditelj svoje nekdanje oddaje Videošpon in poskrbel za novo mero smeha. S svojimi komičnimi vložki so navdušili še Bojan Emeršič, Tadej Toš ter dvojec Jure Godler in Tilen Artač. In ne pozabimo na buzaro!

Viktor za življenjsko delo Borisu Cavazzi

Prestižnega viktorja za življenjsko delo si je letos prislužil igralec Boris Cavazza. Sprejel ga je kratko in jedrnato: "Poslušajte! Zdaj bi moral jaz nekaj povedati, ampak ne bom nič povedal. Ker vam kruli po želodcih, je najbolje, da greste vsi gor, ker so natakarji že živčni. Hvala lepa in dober tek."

Viktor tudi za Planet Siol.net

S svojim viktorjem popularnosti se lahko pohvali tudi Planet Siol.net! Viktorja si je prislužil v kategoriji za najboljšo spletno stran. "Najbrž se vsi spominjate naše akcije 'Lupčka mi je dala'? Tale viktor ga zdaj pošilja vsem, ki kliknete na spletno stran Planet Siol.net, in pa predvsem vsem, ki verjamete v projekt Planet … Obljubljamo, da se bomo trudili še naprej, in naj zaupam, to je šele začetek," je v svojem govoru ob sprejemu prvega viktorja povedal odgovorni urednik Rajko Gerič.

Hamlet Shake

Tistim, ki še niste naleteli na spletno uspešnico, imenovano Harlem Shake, naj razložimo, da gre za polminutne posnetke, ki se delijo na dva dela, po spletu pa vsak dan vzklije več sto novih različic. Prvih petnajst sekund posnetek kaže skupino ljudi, eden izmed njih (pogosto ima na sebi čelado ali masko) pa poplesuje. Prvih petnajst sekund se preostali akterji za čudaškega plesalca ne zmenijo, v drugem delu posnetka pa se mu pridružijo še oni. S shakespearovskim uvodom so svoj Harlem, pardon, Hamlet Shake uprizorili tudi na odru Viktorjev.

Modrijani

Eden od vrhuncev večera je bila tudi podelitev viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca, ki so ga prejeli Modrijani in s tem premagali tako Jana Plestenjaka kot lansko dobitnico Tanjo Žagar. Njihova pesem Ti, moja rožica je odzvanjala tudi na zabavi po podelitvi, ob njej pa se je zavrtelo kar precej gostov. Tudi kombinacija Hama, Ane Soklič in pevskega zbora Sirene ni bila slaba.

Nini o svojih viktorjih

Peter Poles po svojega viktorja za najboljšega voditelja zabavne TV-oddaje ni prišel, zato si ga je prilastila kar podeljevalka Nina Osenar: "Petra očitno ni z nami, pa tudi koga drugega, da bi prejel njegovo nagrado, ne. Bom jaz vzela to, kar mi že vedno pripada. Hvala lepa."

Nika Manevski pa je glede svojega viktorja za obetavno medijsko osebnost povedala: "Jaz bi ful rada kaj povedala, sam men je ful slabo ratal. Se zahvaljujem pač Na terapiji, zaradi tega sem bila tudi nominirana in najlepša hvala za vse. Na svidenje."

Glamurozni nerodneži in sreča v nesreči

Kot da Iris Mulej ne bi že dovolj težav povzročal modrček, ki ji je uhajal iz globokega dekolteja, jo je po nesreči pohodil in spotaknil še njen spremljevalec Črt Slavec. Na srečo nihče ni pristal na tleh. Hoja po stopničkah, ki vodijo do odra, je nekaj preglavic povzročila tudi zapeljivki v ozki obleki – voditeljica resničnostnega šova Paradise Hotel Maja Martina Merljak si je pot utrla z besedami "Presnete stopnice!", Luciji Gubenšek pa jo je zagodla strgana obleka.

Obnovljena razmerja, sijoči nosečki in ponosna očka

Bodoči mamici Iva Krajnc in Lili Žagar sta pozornost kradli v zapeljivih dolgih oblekah, ki nista skrivali nosečniških trebuščkov. Nič manj opazna pa nista bila niti bodoča očka Aljoša Bagola in Marko Potrč, ki svojih dam nista spustila z oči. Marka smo celo ujeli, kako je Lili po stopnicah nosil po rokah – dobesedno. Med srečnimi parčki pa sta nam v oči padla še dva, sicer brez naraščaja na vidiku – Renata in Primož Peterka ter Špela Grošelj in Bojan Kurež.

Razvratna zabava po Viktorjih

Ker so Viktorji le enkrat letno, si nekateri pač dajo duška. Zabava po Viktorjih se je zavlekla pozno v noč (jutro), medtem ko so dekleta svoje vrtoglave petke kar sezula in poplesavala brez njih, pa so se nekatera med njimi znebila še kakšnega kosa oblačila več. Veliko pozornosti sta bili deležni glasbenici Alya in Neisha, ki sta za mimoidoče pripravili pravi plesno-pevski in še kakšen šov. Zabava je le zabava!

Ne spreglejte