Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

top 10

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 8.08

8 let

Top 10 šokantnih Petinih posnetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Organizacija za zaščito živali Peta na svoje poslanstvo najraje opozarja s šokantnimi posnetki, saj pritegnejo največ pozornosti. Ogleda spodnjih videov tako ne priporočamo osebam s slabim želodcem.

Ovce in "naša" volna Avstralija velja za največjo izvoznico volne, od tam pa prihajajo tudi spodnji posnetki. Med britjem se dogajajo poškodbe ovac, saj jih brivci tepejo, brcajo in jim stopajo na vratove. Ker so pogosto plačani glede na količino ovčje kože, ki jo obrijejo, ne po urni postavki, so ureznine pogoste. Ovce nato površno zašijejo kar sami.

Nesrečni Armanijevi zajci Spodnji posnetki pod krinko prihajajo iz klavnic zajcev v Franciji in na Kitajskem. Njihova smrt je počasna, saj nekaterih električni šok ne ubije takoj in so še pri zavesti, ko jim prerežejo vratove. Zajčji kožuščki gredo v modno industrijo, k prestižnim imenom, kot je Armani.

Mačje in pasje krzno iz Kitajske Prizori so posneti na Kitajskem, kjer pse in mačke odrejo še žive, njihovo kožo pa pod pretvezo, da gre za zajčje in kunje krzno, prodajo v ZDA.

Izživljanje nad prašiči pred zakolom Le eden od mnogo šokantnih videov je bil posnet pod krinko med raziskovanjem farme prašičev v Iowi. Ne le, da so živali zaprte v majhnih ogradah, nad njimi se fizično izživljajo tudi zaposleni, ki jih brcajo in škropijo s pršili. Mladičke, ki niso za vzrejo, morijo tako, da jih z glavo treščijo ob tla, kar pa zagotovo ni neboleča, še manj pa hitra smrt.

Proti uporabi usnjenih izdelkov Večino usnja uvozimo iz Indije in Kitajske, kjer zakoni glede mučenja živali niso urejeni. S posnetka je razvidno, kako delavci izmučene krave na noge in na pot do klavnice spravijo tako, da jim lomijo repe in v oči vtirajo čili, kar pa je le začetek njihovega žalostnega konca. Peta pri tem nagovarja k opuščanju uporabe usnjenih izdelkov ter poziva h kupovanju obutve, oblačil, pohištva in drugih dodatkov iz drugih materialov.

Trpijo tudi plazilci Čeprav plazilci med ljudmi niso tako priljubljeni kot kakšna bolj puhasta žival, pa je pogled na še vedno premikajočo se, a odrto kačo precej pretresljiv. Koža kuščarjev, krokodilov in kač se uporablja za prestižne torbice, čevlje, pasove, denarnice in še kaj, velik del usnja pa je pridobljen na nehuman način.

Proti testiranju na živalih Spodnja skrita kamera ne opozarja le na sporna testiranja različnih izdelkov na živalih, ampak tudi na katastrofalne razmere in odnos do živali, ki v kletkah čakajo na nove poskuse.

S konjske dirke v klavnico Petin posnetek je iz Japonske, kjer letno ubijejo 20 tisoč konj. Odsluženih dirkalnih konj tako po koncu dirkalne kariere ne čaka prosto tekanje po zelenicah, ampak gredo večinoma naravnost v klavnico ter postanejo hrana za ljudi in druge živali.

Posnetki s farme činčil Činčila je majhen, puhast glodavec, ki ga večinoma gojijo zaradi visoko cenjenega kožuha. Posnetek s farme činčil v Midlandu prikazuje krute električne šoke, ki ustavijo njihova drobna srca. A to še ni najhujše, nekaterim namesto tega zlomijo vrat, ko so še pri polni zavesti.

Koga zanimajo miši in podgane? Tudi miši in podgane čustvujejo, pred nevarnostjo rešujejo svoje mladiče, poznajo strah in navdušenje. Kar 95 odstotkov vseh živali, na katerih opravljajo poskuse, so miši in podgane, takšni testi pa niti niso nezakoniti. Koga zanima? Njih.

Ne spreglejte