Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

lestvica Disney

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 14.19

8 let

Top 10 seksi podob Disneyjevih risank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Animatorji Disneyjevih risank že od nekdaj med seboj tekmujejo, kdo bo v risanko podtaknil bolj zanimiv seksi prizor. Gre za komaj opazne sličice, na katerih so slečene sicer spodobne junakinje.

Deset najbolj slavnih so razkrili zvesti ljubitelji.

1. Mala morska deklica in stoječi falusi

Na začetku risanke Mala morska deklica je poroka Ursule in princa. A duhovnik, ki ju poroča, ima odpete hlače in pokončen falus. Disney se je zagovarjal, da je to duhovnikovo koleno, toda ta odgovor ni prepričal gorečih kristjanov v Virginiji, ki so zahtevali bojkot vseh Disneyjevih risank.

2. Zajec Roger in žensko mednožje

V risanem filmu Kdo je potunkal zajca Rogerja? (Who Framed Roger Rabbit?) je kratka sekvenca, v kateri zajklja Jessica dvigne dolgo rdeče krilo in pokaže svoje razgaljeno mednožje. Menijo, da je scena namenoma tako narisana, čeprav so v studiu trdili, da je šlo za napako pri barvanju sličic.

3. Miši gledajo gole ženske

Leta 1977 so naredili risanko Rešitelji (The Rescuers), kjer je v ozadju ene izmed sekvenc, v oknu stanovanjske hiše, gola ženska. Podoba se pojavi dvakrat, na dveh različnih oknih. Ker govorice o tem, da je podoba tam namerno, niso potihnile, so v Disneyjevih studiih leta 1999 umaknili 3,4 milijona videov s to risanko, da bi jo spremenili v "primerno za družine".

4. Lepotica ročno zadovoljuje zver

V risanki Lepotica in zver je scena, v kateri zver sedi na naslonjaču, Belle pa pred njim kleči. Iskalci skritih sporočil so opazili, da se njena roka nenavadno premika gor in dol, kot da bi zver ročno zadovoljevala.

5. Aladin si želi golo najstnico

Leta 1993 posneta risanka Aladin vsebuje skriti košček dialoga, za katerega trdijo, da je v filmu po pomoti. Ko Aladin prileti pod balkon svoje ljubljene princese Jasmine, naj bi ji duh zašepetal: "Good teenagers, take off their clothes." ("Dobre najstnice, slecite se.") Večina gledalcev sicer ne sliši tega stavka, a iskalci subliminarnih sporočil ga slišijo zelo razločno.

6. Levji kralj je ženska zadnjica

Na ovitku videa Levji kralj je kralj Mustava narisan kot duh. Ostri opazovalci so odkrili, da je njegov obraz v resnici torzo gole ženske, ki gledalcem kaže v kopalke oblečeno zadnjico. Ko enkrat zagledate ta obris, levji obraz nikoli več ne bo le levji obraz.

7. Seksi svet princese Pocahontas

Do zdaj še nihče ni preštel, kolikokrat se v animaciji risanke Pocahontas izriše tudi beseda sex, predvidevajo pa, da vsaj dvanajstkrat. Ponavadi se pojavi v vodi ali dimu, nekajkrat pa je tudi popolnoma jasno zapisana v ozadju dogajanja.

8. Drugi falus Male morske deklice

Na ovitku videa Mala morska deklica je zlata palača narisana tako, da je v njeni sredini izrisan stoječ falus. Legenda pravi, da je risar to narisal namenoma, ker naj bi ga odpustili, v Disneyjevih studiih pa so trdili, da je podoba naključna.

9. Zlatolaskini lasje so seksi

V reklamnem materialu za risanko Zlatolaska je tudi podoba deklice, ki ima svoje dolge lase ovite okoli telesa. Iskalci sporočil so odkrili, da so lasje zaviti tako, da izpišejo besedo sex. Mogoče res, a v zelo umetelni pisavi.

10. Seksi prah leva Simbe

V Levjem kralju naj bi bil še en seksi trenutek. Ko se Simba utrujen vrže na skalo, prah, ki odleti v nebo, izpiše besedo sex. To naj bi odkril štiriletni fant, ko je gledal risanko, o tem je poročal mami, ta se je pritožila, pri Disneyju pa so rekli, da se izpiše SFX, kratica za posebne učinke, kar naj bi bil skrit podpis ustvarjalcev risanke.

Ne spreglejte