Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2012,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

top 10

Nedelja, 23. 9. 2012, 20.45

8 let

Top 10 gangnam style priredb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najpopularnejši korejski pop video je že presegel 251 milijonov ogledov na YouTubu, hitro pa so se razpasle tudi številne priredbe spodnjega izvirnega videa. Med drugim tudi za promocijo Slovenije!

Jae-Sang Park z umetniškim imenom Psy je s svojo skladbo Gangnam Style osvojil YouTube, velika uspešnica pa je tako postal tudi ples, ki spominja na jahanje nevidnega konja. Pesem sicer kritizira južnokorejsko razredno družbo v soseski Gangnam, posmehuje pa se ljudem, ki skušajo posnemati življenjske navade bogatašev.

Reševalci iz vode

Priredbe pesmi se je lotila tudi skupina kalifornijskih reševalcev iz vode. Njihova različica je požela velik uspeh, na žalost pa je bila nekoliko manj všeč njihovim delodajalcem, ki so jo označili za neprimerno. Vseh 14 reševalcev, ki so nastopili v videospotu, je tako izgubilo službo, ker naj bi zlorabili uniformo in delovni čas.

Ameriški marinci

Kdor je prepričan, da ameriški marinci nimajo smisla za humor, se očitno moti. Postavni fantje so svojo izpiljeno koreografijo odplesali na pomolih, ladjah in celo ob pisoarjih, manjkale pa niso niti uniforme.

Gospodar prstanov

Več tisoč milj (in svetov) od Mordorja čarovnik Gandalf poplesuje po Bakersfieldu v Kaliforniji. Njegova bela brada in bujna plavolasa spremljevalka koreografiji dodata še besedilo, ki je povezano s slavnim Gospodarjem prstanov.

Kmalu tudi v Sloveniji!

V Kungoti poteka projekt Kungota pleše Gangnam style, s pomočjo katerega želijo predstaviti različne lokacije, skupine in aktivnosti v svoji občini. Video naj bi bil posnet kmalu, za zdaj pa si lahko končni izdelek predstavljate s pomočjo napovednika.

Vroče mamice in dojenčki

Priredbe korejske uspešnice so se lotile tudi samooklicane vroče mamice, ki zamigajo skupaj s svojimi otroki v vozičkih, med čiščenjem in med drugimi gospodinjskimi opravili. Večina malčkov se dogajanja sicer še ne zaveda, razen dečka v modrem suknjiču, ki je očitno prevzel Psyjevo vlogo. Prihodnji pop zvezdnik na vidiku!

Korejske misice

Miko Style izhaja iz prvih dveh črk iz besed Miss Korea, sicer pa je miko tudi beseda za mlade dame, ki pomagajo šintoističnim svečenikom v svetišču. Miko nosijo beli kimono, morajo biti neporočene in so pogosto svečenikove hčere. Podobni kostumi se pojavijo tudi v videospotu, ki so ga sicer posnele kandidatke za mis Koreje.

Jahanje konja s ponijem?!

Ples jahanja konja je dobil tudi animirano različico, in sicer v podobi ponija iz priljubljene otroške risanke Moj mali poni (My Little Pony).

Vestern

Glasbeni producent Jervy Hou je spisal svoje besedilo, posnel glasbo in videospot parodije v obliki vesterna, v katerem ne manjka brkov, postavnih deklet, kavbojev s posluhom in niti vodnih pištolic.

Marvelov antijunak Deadpool

Amaterski videoposnetek, v katerem nevidnega konja zajaha Marvelov antijunak Deadpool, je postal prava piflarska uspešnica. Nadvse pozitiven je tudi odziv nasmejanih mimoidočih, ki se mu pri plesu pridružijo.

Piflarski stil

Priredbe se je lotil tudi popularen performer na YouTubu JuzDin, ki se je tokrat prelevil v piflarja, ki ga ženske zavračajo, moški del populacije pa ustrahuje.

Ne spreglejte