SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani danes Točke poezije

4

termometer

 | Foto:
V sklopu programa Umetnost situacij bo drevi v Ljubljani potekal projekt Mladinskega odbora inštituta Iriu, naslovljen Točke poezije.

Branje poezije, na katerem bodo sodelovali uveljavljeni slovenski pesniki, se bo pričelo ob 20. uri na Prešernovem trgu, pesniška karavana pa se bo nato do 22. ure vila po različnih lokacijah v centru prestolnice.

Kot so sporočili organizatorji, je Ljubljana tako v preteklosti kot danes predstavljala stičišče pesniških tokov ter dom številnim pesniškim ustvarjalcem, ki so na več prostorih pustili pečat poetičnega. Mesta, na katerih se bo v sklopu Točk poezije ustavljala pesniška karavana, so povezana z različnimi literarnimi osebnostmi in dogodki, ki se jim bodo nastopajoči pesniki poklonili z branjem poezije.

Pesniška branja bo na Prešernovem trgu uvedel pesnik Gašper Torkar, sledile bodo lokacije Robbov vodnjak, hiša Lili Novy, Križevniška ulica in Narodna in univerzitetna knjižnica.

Dogodkov in literatov, ki so ustvarjali na teh mestih, se bodo z branjem poezije spomnili slovenski pesniki Ivo Podojsteršek, Katja Perat, Glorjana Veber, Milan Jesih in Kristina Hočevar.

Projekt Točke poezije se bo sklenil v parku Zvezda s koncertom violinista Andreja Kopača in harfistke Urške Preis.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin