Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 12. 2021,
6.12

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

20

Natisni članek

pevec Carlos Marin

Ponedeljek, 20. 12. 2021, 6.12

2 leti, 4 mesece

Umrl priljubljeni pevec skupine Il Divo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

20

Carlos Marin | "Petje je moj način izražanja, da povem, kaj čutim, moj slog življenja," je o petju povedal Marin. | Foto Reuters

"Petje je moj način izražanja, da povem, kaj čutim, moj slog življenja," je o petju povedal Marin.

Foto: Reuters

Zvezdnik priljubljene skupine Il Divo Carlos Marin je zaradi posledic covid-19 umrl v bolnišnici po dveh tednih boja za življenje. Bil je star 53 let.

"S težkim srcem vam moramo sporočiti, da je naš prijatelj in partner Carlos Marin umrl. Pogrešali ga bomo njegovi prijatelji, družina in  oboževalci," je skupina zapisala v izjavi za javnost. "Nikoli ne bo več takega glasu ali duha," so dodali.

Pevec hospitaliziran pred slabima dvema tednoma

"17 let smo bili mi štirje na tem neverjetnem popotovanju z imenom Il Divo in tako zelo bomo pogrešali našega dragega prijatelja. Upamo in molimo, da bo ta prelepa duša počivala v miru. Z ljubeznijo, David, Sebastien in Urs," so še zapisali.

Carlosa Marina so v bolnišnico sprejeli 7. decembra, od takrat pa se mu je stanje hitro slabšalo in morali so ga prepeljati na intenzivno enoto bolnišnice v Manchestru, poroča BBC. Carlos je bil cepljen, vzrok njegove smrti pa so zapleti, povezani s covid-19, poroča Independent.

"Petje je moj način izražanja, da povem, kaj čutim, moj slog življenja," je o petju povedal Marin. "Ob petju se počutim živega, zato hvala, da mi dovolite, da se preživljam s tem, kar ljubim delati," je še povedal.

V bolnišnici mu je ob strani stala tudi nekdanja žena, pevka Geraldine Larrosa. Čeprav se je par ločil pred 12 leti, sta ostala dobra prijatelja in bi morala za silvestrovo nastopiti skupaj.

Trendi Il Divo: Na Slovenijo imamo zelo lepe spomine (foto)

Skupina delovala od leta 2003

Skupino Il Divo, ki je navdih za multinacionalni kvartet klasičnih pevcev dobil po vzoru slovitega opernega tria Trije tenorji v postavi Luciana Pavarottija, Plácida Dominga in Joséja Carrerasa, ustvaril in sestavil sloviti britanski glasbeni producent Simon Cowell.

Marin je v mednarodni skupini pel bariton in je bil verjetno najbolj prepoznaven obraz Il Diva vse od začetkov skupine leta 2003. Po vsem svetu prodali več kot 30 milijonov albumov. Skupina velja za pionirje "popopere", njihove koncerte v živo pa si je ogledalo več kot dva milijona ljudi.

asa | Foto: Reuters Foto: Reuters

Skupino poleg Marina sestavljajo še Švicar Urs Bühler, Američan David Miller in Francoz Sébastien Izambard.

Pred kratkim je zasedba morala odpovedati napovedano britansko turnejo, a so še ta teden dejali, da "upajo in molijo", da Marin kmalu okreva in se bodo lahko podali na odre.

Ne spreglejte