Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2013,
21.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

otroci zvezdniki

Sobota, 22. 6. 2013, 21.21

7 let, 12 mesecev

Nenavadna imena zvezdniških otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob rojstvu hčerke Kim Kardashian in raperja Kanyeja Westa, ki sta jo poimenovala North West, smo se spomnili kar nekaj nenavadnih, domačih in tujih, otroških imen.

North, hčerka para Kimye je dobila ime, ki je v kombinaciji z očetovim priimkom precej nenavadno, North West, kar v prevodu pomeni severozahod. A ime North še zdaleč ni najbolj nenavadno otroško ime. Na stari celini med zvezdnike, ki so otroke poimenovali najbolj nenavadno nedvomno sodi šef Jamie Oliver, ki je svoje štiri otroke poimenoval Daisy Boo, Poppy Honey, Buddy Bear in Petal Blossom Rainbow. Ne, ne šalimo se. Zvezdniki, ki živijo v Združenih dražvah pa so pri izbiri imen pravtako precej kreativni.

Igralec Nicolas Cage je svojega sina poimenoval po Supermanu kar Kal-El, Gwyneth Paltrow je svoji hčerki dala ime Apple (jabolko op.a.) in sprožila val drugačnega, nenavadnega imena med smrtniki. Apple je namreč postalo zelo popularno dekliško ameriško ime. Nekdanja članica zasedbe Spice Girls Geri Halliwell je kraljici popa v cast hčerko poimenovala Bluebell Madonna, pevka Gwen Stefani je svojega sina poimenovala Zuma, kitarist skupine U2 The Edge je svojemu sinu nadel ime Blue Angel (modri angel op.a.), igralec David Duchovny je svoje sina preprosto poimenoval Kyd (otrok op.a.). Starleta Katie Jordan Price je svoji hčerki nadela kar kraljevo ime saj jo je poimenovala Princess Tiaamii, kar pa niti ni tako zelo drugačno od slovenskega imena Princesa, ki ga je dobila hčerka piarovke Andreje Jernejčič in poslovneža, Andreja Vizjaka.

Slovenci imamo kar nekaj predstavnikov nenavadnih imen. Verjetno najbogatejši mali slovenski potomec, sin poslovneža Donalda Trumpa in slovenske manekenke Melanie, je dobil ime Barron, ki zveni prav baronsko, pevec Wener je svojo hči poimenoval Kanenas, nekdanja misica Aneta Salihović je svojima otrokoma nadela imeni Lejs Tai in Tia Alexis, pevec Vlado Kreslin je svojo hčerki nadel ime Čarna, sin Gala Gjurina je dobil ime Kras, slovenska pevka Lea Sirk pa je hčerki nadela ime, ki je nastalo kot premetanka črk pevkinega imena. Poimenovala jo je Ael.

Katero ime pa se vam zdi nenavadno?

Ne spreglejte