Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2013,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Madonna Tiger Woods Mariah Carey

Sobota, 2. 3. 2013, 14.35

8 let

Najbolj skopi zvezdniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zvezdniki so v marsičem lahko vzor številnim svojim oboževalcem, a občasno se pojavi kdo, ki niti na vsakodnevne običaje ne da prav veliko. Nekateri zvezdniki so resnično skopi.

Kjerkoli se zvezdniki pojavijo, jih verjetno vedno sprejmejo odprtih rok in zanje poskrbijo, kot se za zvezdnike spodobi. A potem, ko odhajajo, natakarji, krupjeji, barmani in še kdo, ki strežejo zvezdam, pričakujejo napitnine. Sploh če govorimo o Združenih dražvah, kjer strežno osebje večinoma živi le od napitnin, se spodobi pustiti nekaj kovancev ali manjših bankovcev, saj se ti sicer lahko kaj hitro pripeti, da te okličejo za skopuha. A obstajajo tudi takšni zvezdniki, ki jim je za to vseeno.

Dober zgled, kakšno napitnino pustiti, je pred leti postavil ameriški predsednik Barack Obama, ki je ob plačilu hamburgerjev zase, za svojo družino in prijatelje, pustil kar 150 evrov napitnine. Lepa vsota, a takšnega dejanja naj ne bi doživeli pri legendarnem humoristu Billu Cosbyju. Z milijoni dobro založeni gospod naj bi po pričevanju natakarjev, ki so ga stregli v eni izmed restavracij, puščal tako nizke napitnine, da bi bilo vseeno, če jih tudi ne bi, saj največkrat pusti le nekaj četrtakov, in to celo v najbolj prestižnih restavracijah.

Med ženskami sta kar dve, ki jih imajo ameriški natakarji in hotelski delavci slabo zapisane. Prva je pevka Mariah Carey, ki je v nekem hotelu kar petnajstkrat v enem dnevu potrebovala pomoč osebja, ob odhodu iz hotela pa ljudem, ki so ji bili na uslugo, ni pustila niti enega samega centa. To pa je še vedno nekoliko bolje kot legendarna "varčevalka", pevka Barbra Streisand, ki poleg tega, da osebju nikoli ne pušča napitnin, tudi zelo veliko zahteva, zaradi muhavosti pa je sposobna koga spraviti tudi ob službo.

Najvišji mesti na lestvici zvezdnikov, ki dajejo nizke napitnine, pa sta osvojila pevka Madonna in profesionalni igralec golfa Tiger Woods. Madonna pregovorno naj ne bi puščala napitnin, vedno pa naj bi se potrudila tudi, da izprazni hotelsko sobo – vzame šampone, sadje, mila, bonbone in darilca. Ne prav lepe manire za več kot sto milijonov "težko" zvezdnico, a še vedno bolje kot 250 milijonov evrov "težki" Tiger Woods, ki napitnine ne pusti niti v kazinojih, kjer pa je to ne le navada, pač pa tudi izkaz spoštovanja do krupjeja. "Tiger je s prijateljico igral na moji mizi vso noč. Zaslužil je lepo vsoto denarja in ko sta odhajala, ni pusti niti centa. Dekletu, ki je bilo z njim, je bilo nerodno in je, tik preden sta odšla, prišla nazaj in mi dala deset dolarjev. Očitno se je videlo, da ji je nerodno," je pred leti izdal eden od krupjejev v Las Vegasu.

Ne spreglejte