Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miha Mazzini izbrisani

Četrtek, 29. 8. 2013, 10.37

8 let

Miha Mazzini prepričal Evropsko komisijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Igrani film v razvoju Izbrisana Mihe Mazzinija je na evropskem razpisu MEDIA dobil drugo najvišje število točk in si s tem zagotovil financiranje v višini 24 tisoč evrov.

Film v razvoju Izbrisana, v angleščini Erased, je drama o ženski, ki jo je administrativni izbris leta 1992 spremenil v tujko in jo prisilil v boj za lastno hčer. Scenarij zanj je napisal Miha Mazzini, ki si je skupaj z Gustav filmom pridobil drugo najvišje število točk med 285 prijavljenimi projekti iz 33 držav. K odlični oceni za projektno prijavo Gustav filma je po mnenju ocenjevalcev prispevalo dobro spisano ustvarjalno gradivo s predstavitvijo originalne ideje in kakovostne zgodbe, ocenjevalci pa so izpostavili tudi potencial privabljanja tako evropskega kot mednarodnega občinstva. Mazzini si je z uspešno prijavo zagotovil 24 tisoč evrov evropskih sredstev.

Na treh razpisih agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo Evropske komisije (EACEA) pa so bili uspešni tudi drugi slovenski projekti. Na razpisu za podporo avdiovizualnim festivalom sta si finančno podporo za letošnji izdaji kot dva izmed 49 izbranih evropskih festivalov ponovno izborila LIFFE – Ljubljanski mednarodni filmski festival (50 tisoč evrov) prijavitelja Cankarjevega doma ter Animateka – mednarodni festival animiranega filma, za katerega bo koproducent festivala Javni zavod Kinodvor črpal 20 tisoč evrov evropske podpore, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra.

Na aprilskem, drugem roku za selektivno distribucijo so bili ponovno uspešni tudi štirje distributerji, ki za distribucijo evropskih filmov v Sloveniji redno pridobivajo evropska sredstva; skupno so za osem projektov pridobili 28 tisoč evrov: - Cinemania (dva projekta: Bekas, Two Mothers) – pet tisoč evrov, - Continental film (projekt Äta sova dö / Eat, Sleep, Die) – tisoč evrov, - Demiurg (dva projekta: The Broken Circle Breakdown, Cycling with Moliere) – 4.600 evrov, - Fivia (trije projekti: Only God Forgives, The Look of Love, The Journey to the Christmas Star) – 17.400 evrov.

Ne spreglejte