Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2011,
9.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Zavec

Sreda, 24. 8. 2011, 9.47

7 let, 12 mesecev

Astroportret: Dejan Zavec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dejan Zavec, 13. marec 1976, Ptuj

Osebnost Njegovo Sonce v Ribah najdemo na samem vrhu horoskopa, kar nam takoj daje vedeti, da imamo opravka z osebo, ki v življenju ve, kaj hoče, in se je za to pripravljena žrtvovati s trdim delom. Da je narava njegovega dela (boksanja) eksplozivna, nam v nadaljevanju povesta tako Jupiter v Ovnu kot Neptun v Strelcu, saj gre za obvladovanje močnih energij, ki se razvijajo ob napornih treningih in samodisciplini. Dejan je lahko s takšnim potencialom usmerjen le naprej in navzgor, povprečje ga nikoli ni zanimalo, je posameznik s posebnimi lastnostmi, ki verjame vase. Ker je riba, mu vera ni popolnoma tuja, ne nujno v religioznem smislu, zagotovo pa ima močno razvito intuicijo, s katero marsikaj začuti, še preden se zgodi, nikoli pa se ne bo prepuščal zgolj občutkom. Merkur v Ribah to potrjuje in mu dodaja filozofsko komponento. Dejan razmišlja po svoje in izjemno hitro, če gledamo navezo Merkurja z Uranom, sposoben je globokih uvidov in izvirnih domislic, ki ga ločijo od večine.

Športnika v njem ugledamo tudi v Marsu v prvi hiši, tesno povezanega z ascendentom, kar mu v daje določeno bojevitost, nemir in osredotočenost hkrati. Njegova spretnost je v rokah (Dvojčka), v nadaljevanju se povezava prek Merkurja spet raztegne vse do Urana v Škorpijonu, ki nam še enkrat potrdi natančnost in hitrost njegovih udarcev. Pomembne stvari in uspehi v njegovi karieri se dogajajo v tujini, ki jo predstavlja deveta hiša, obenem pa taista hiša daje Dejanu mentorski potencial – kot trener lahko svoje znanje predaja mlajšim športnikom.

In ker je vpliv ognja pri športnikih zelo pomemben, saj jim daje potrebno eksplozivnost, ne moremo mimo Lune v Levu, položaja, ki zase zahteva le najboljše. Dejanu je seveda pomembno sodelovati, a najpomembneje je zmagati, z vsem srcem gre na vse ali nič, sredina ga ne zanima. Luna pa v Dejanovi karti kaže tudi na njegovo ženo, za katero sam pravi, da je njegov steber, njegova opora in zavetje, kar karta tudi potrjuje. Gre za ljubezen, ki traja od njunih mladih let, kar kaže povezava Venere in Marsa, gre za prijateljstvo in globoko povezanost, za toplino in zaljubljenost, ki ju vedno znova spomni, da sta si namenjena. Ni dvoma, da je poleg boksa družina zanj najpomembnejša stvar na svetu, še posebej je navezan na svoji dve hčerki, ki bi jima rad omogočil drugačno otroštvo in mladost, kot ju je imel sam.

Leto 2011

Če pogledamo Dejanovo rojstno karto skozi oči sedanjosti, vidimo, da se njegovo Sonce trenutno nahaja v Ovnu, kar mu zagotavlja dodatno borbenost in eksplozivnost, ki se ju je z leti naučil pametno razporejati. Dejstvo je, da je čas, ki ga porabi za počitek in obnovitev, danes daljši, čeprav nam pogled prek Marsa na Luno pove, da njegovi "hitri" časi še vedno niso minili. Kar zadeva dvoboj v ZDA, je jasno, da gre za življenjsko priložnost in željo po zmagi, za katero ima Dejan tudi dovolj potenciala. Tranzitni in natalni Mars potrjujeta nadzorovano eksplozivnost, vendar tekma zato še ne bo preprosta, ker ima njegov nasprotnik prednost domačega terena, možne so tudi zakulisne igrice in spletke. Boj bo trd, nepopustljiv in neusmiljen, najverjetneje dolg, za zmago se bo treba truditi z vsem srcem in pestmi, je dosegljiva, mogoča in realnejša kot poraz, a ne za nizko ceno. Vsa leta odpovedovanja in trdega dela, da je prišel do tja, kjer je danes, pa bodo poleg družine Dejanova največja motivacija in notranja spodbuda.

Ne spreglejte