Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2014,
13.58

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

toplice razvajanje Sava turizem Terme Ptuj

Torek, 4. 11. 2014, 13.58

2 leti, 10 mesecev

Toplice so več kot samo "namakanje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razbijamo vse mite o toplicah in iščemo razloge, zakaj so idealen vir zabave, zdravja in dobrega počutja za vse generacije.

Kdo pravi, da so toplice samo za zdravljenje in rehabilitacijo, in kdo pravi, da so namenjene samo za določeno skupino ljudi?

Naše toplice to jesen veliko zdravih aktivnosti namenjajo tudi počitnikovanju malo starejših gostov, ki iščejo sprostitev, zdravo zabavo in aktivno raziskovanje okolice. Zelo hitro smo tako razbili dva prevladujoča mita o toplicah.

Prvi mit o toplicah: v toplice samo na zdravljenje ali rehabilitacijo

To vsekakor ne drži, o čemer so nas s svojo ponudbo prepričali tudi v štirih različnih toplicah, kjer vas bodo ob celoviti zdraviliški ponudbi za krepitev zdravja razvajali s številnimi vrstami sproščujočih masaž ,savn in drugih storitev, kar vsekakor velja za idealno sprostitveno kombinacijo.

To jesen se boste tako lahko pogreli v savnah s pridihom Prlekije in številnimi posebnimi programi savnanja v Termah Banovci ob polni in prazni luni ter ob sproščujočih zvokih gongov in tibetanskih skled. S knajpanjem v svetu savn in bazenskem kompleksu Zdravilišča Radenci se boste osvežili in okrepili imunski sitem ter poskrbeli za zdravje srca. Za svoja ledvica boste v zdravilišču poskrbeli s pitjem naravne mineralne vode neposredno iz vrelca v hotelu Radin.

Lahko pa odkrijete skrivnost masaže Panonski travnik, ki se skriva v specifičnem negovalnem olju, najdete jo samo v Termah 3000 – Moravskih Toplicah. Da vaš obisk v Prekmurju ne bo pozabljen, vam ostanek olja po masaži podarijo za domov. Edinstvena je tudi Thermalium masaža Special, ki združuje različne masažne tehnike (klasična masaža, lomi lomi, limfna drenaža, ayurveda, akopresura, refleksna masaža).

Potopite roke v blagodejno parafinsko kopel v Termah Lendava – koža in sklepi vam bodo hvaležni! S sprehodom po edinstveni Bosonogi poti bodo vaša stopala deležna posebne masaže. Masaža stopal, ki deluje na vse akupresurne točke na stopalih, se dosega s sprehajanjem po različnih naravnih površinah. Bosonoga pot je tudi ena izmed šestih točk energijskega parka, kjer vsaka izmed točk pomaga pri različnih tegobah.

Drugi mit o toplicah: v toplicah se samo poležava

Že hiter pregled spremljevalnega dogajanja v toplicah in v njihovi okolici nas je prepričal, da so toplice najboljša odločitev za tiste, ki sanjajo o aktivnih počitnicah. Torej, podiramo tudi drugi mit o toplicah.

Priporočamo: Jesenske priprave na zimo v Termah 3000 – Moravskih Toplicah V Termah 3000 – Moravskih Toplicah bodo poskrbeli za razgibano aktivnost za vse okuse. Za gibljivost svojih sklepov boste poskrbeli v znameniti črni termo-mineralni vodi in z organiziranimi vadbami v bazenih in na prostem.

Preizkusite pa se lahko tudi v igri golfa tik ob hotelih, ki kot naravni park obdaja termalno središče in se ponaša z najdaljšo luknjo v Sloveniji. Ste vedeli, da v eni igri (18 lukenj) prehodite od devet do 11 kilometrov? Obenem pa je golf odlična priložnost za druženje v krogu najdražjih.

V okolici term je označenih 117 kilometrov poti za nordijsko hojo, rekreativnih in tematskih poti, kjer boste spoznavali lokalne posebnosti. Na voljo so tudi električna in segway kolesa.

Obiščite lončarsko vas Filovci in tako pobližje spoznajte najznačilnejšo domačo obrt v Prekmurju ter avtohtone cimprače (s slamo krite in iz lesa ter ilovice grajene hiše). Na organiziranem izletu "Prekmurje, pokrajina odlične kulinarike in prijaznih ljudi" bodo zavriskale vaše brbončice, hkrati pa boste spoznal številne okoliške kulturne znamenitosti.

Priporočamo: jesenske priprave na zimo v Zdravilišču Radenci V Zdravilišču Radenci so za vas pripravili poseben sprehod med Vrelci življenja, kjer boste na lastne oči spoznali zgodovino zdravilišča, odpravite pa se lahko nazabavnemi lov za zakladom. Kolesarska dogodivščina vas bo peljala vse do Avstrije, na poti boste spoznavali številne lokalne znamenitosti in posebnosti, obenem pa boste naredili tudi nekaj koristnega za svoje zdravje. Izposodite si lahko tudi električna kolesa.

Priporočamo tudi obisk oljarne Kocbek ali "indijanskega posestva" Pachamama center, kjer izdelujejo naravna mila.

Priporočamo: jesenske priprave na zimo v Termah Lendava V energijskem parku Term Lendava si boste lahko ob bazenih z blagodejno parafinsko termalno vodo pretegnili noge in se napojili s svežo energijo.

Na sprehodu po okoliških vinogradih ne zamudite pokušnje mladih vin. Obiščite Bukovniško jezero, ki je poznano po energetskih točkah, in se sprehodite do Vidovega izvira.

Ljubitelji bujne tropske narave si v tropskem vrtu Ocean Orchids lahko ogledate zanimive tropske in subtropske rastline z vsega sveta.

Namig za zdrav vsakdan: vadba v vodi

Vadba v vodi je primerna za vsakogar ne glede na starost in telesno pripravljenost. Je varna oblika vadbe, saj so poškodbe zelo redke. Primerna je tudi za tiste, ki imajo težave s poškodbami lokomotornega (gibalnega) sistema oz. so šibkejšega zdravja.

Ne spreglejte