Prenočevanje v helikopterju sredi podeželske idile

V nizu ponudb luksuznega kampiranja po svetu imajo na škotskem podeželju svojevrstno različico, bivanje v preurejenem helikopterju.

Nekdanji vojaški helikopter je postal del škotske glamping ponudbe. Njegovo zunanjost so ohranili v izvorni obliki, notranjost pa so temeljito preuredili.

Nekdanji vojaški helikopter je postal del škotske glamping ponudbe. Njegovo zunanjost so ohranili v izvorni obliki, notranjost pa so temeljito preuredili. Foto: www.helicopterglamping.com

Da ideje o unikatnosti turistične ponudbe segajo v različne smeri, priča ta namestitev na Škotskem, ki luksuzno bivanje omogoča v nekdanjem helikopterju kraljeve mornarice, imenovanem Sea King.

Nekdanja helikopterska kabina je postala sodobna spalnica, kuhinja in dnevna soba počitniškega doma. Nekdanja helikopterska kabina je postala sodobna spalnica, kuhinja in dnevna soba počitniškega doma. Foto: www.helicopterglamping.com

Ni tako dolgo, leto dni je od tega, kar se je ekipa ljudi po tem, ko je helikopter kupila na dražbi, lotila njegove zunanje in notranje prenove s ciljem, da ga preobrazbi v glampingško enoto.

V notranjosti prevladujejo svetli odtenki. V notranjosti prevladujejo svetli odtenki. Foto: www.helicopterglamping.com

Družinsko prenočišče

Po nakupu so odsluženo vojaško zračno plovilo najprej po cesti prepeljali na njegovo sedanjo lokacijo, v okolico škotske vasi Thornhill. V poletnih mesecih pa so začeli z njegovim urejanjem.

helikopter Foto: www.helicopterglamping.com

Na zunaj so želeli ohraniti njegovo izvirno podobo, ob čemer so se tega izhodišča držali tudi pri njegovi lučeh, ki tako dajejo v temi vtis, kot da je ta tik pred vzletom. V njegovi notranjosti pa je s prenovo nastal sodobno oblikovani svetel počitniški prostor, v katerem lahko prenočijo do dve odrasli osebi in trije otroci.

Pilotska kabina je preurejena v salon, ki skozi velika steklena okna omogoča poglede na okoliško krajino. Na nekdanjo funkcijo helikopterja pa spominja tabla z instrumenti plovila. Pilotska kabina je preurejena v salon, ki skozi velika steklena okna omogoča poglede na okoliško krajino. Na nekdanjo funkcijo helikopterja pa spominja tabla z instrumenti plovila. Foto: www.helicopterglamping.com

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano