Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Sreda,
9. 8. 2017,
19.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

glamping Na dopustu Škotska

Sreda, 9. 8. 2017, 19.34

6 let, 6 mesecev

Prenočevanje v helikopterju sredi podeželske idile

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
helikopter | Foto www.helicopterglamping.com

Foto: www.helicopterglamping.com

V nizu ponudb luksuznega kampiranja po svetu imajo na škotskem podeželju svojevrstno različico, bivanje v preurejenem helikopterju.

Da ideje o unikatnosti turistične ponudbe segajo v različne smeri, priča ta namestitev na Škotskem, ki luksuzno bivanje omogoča v nekdanjem helikopterju kraljeve mornarice, imenovanem Sea King.

Nekdanja helikopterska kabina je postala sodobna spalnica, kuhinja in dnevna soba počitniškega doma. | Foto: www.helicopterglamping.com Nekdanja helikopterska kabina je postala sodobna spalnica, kuhinja in dnevna soba počitniškega doma. Foto: www.helicopterglamping.com

Ni tako dolgo, leto dni je od tega, kar se je ekipa ljudi po tem, ko je helikopter kupila na dražbi, lotila njegove zunanje in notranje prenove s ciljem, da ga preobrazbi v glampingško enoto.

V notranjosti prevladujejo svetli odtenki. | Foto: www.helicopterglamping.com V notranjosti prevladujejo svetli odtenki. Foto: www.helicopterglamping.com

Družinsko prenočišče

Po nakupu so odsluženo vojaško zračno plovilo najprej po cesti prepeljali na njegovo sedanjo lokacijo, v okolico škotske vasi Thornhill. V poletnih mesecih pa so začeli z njegovim urejanjem.

helikopter | Foto: www.helicopterglamping.com Foto: www.helicopterglamping.com

Na zunaj so želeli ohraniti njegovo izvirno podobo, ob čemer so se tega izhodišča držali tudi pri njegovi lučeh, ki tako dajejo v temi vtis, kot da je ta tik pred vzletom. V njegovi notranjosti pa je s prenovo nastal sodobno oblikovani svetel počitniški prostor, v katerem lahko prenočijo do dve odrasli osebi in trije otroci.

Pilotska kabina je preurejena v salon, ki skozi velika steklena okna omogoča poglede na okoliško krajino. Na nekdanjo funkcijo helikopterja pa spominja tabla z instrumenti plovila. | Foto: www.helicopterglamping.com Pilotska kabina je preurejena v salon, ki skozi velika steklena okna omogoča poglede na okoliško krajino. Na nekdanjo funkcijo helikopterja pa spominja tabla z instrumenti plovila. Foto: www.helicopterglamping.com

Ne spreglejte