Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2016,
13.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Alya planinarjenje Zlatorogova transverzala ponosa Gremo v hribe

Petek, 2. 9. 2016, 13.32

6 let, 7 mesecev

Planinska zgodba razsežnosti, ki dotakne in spreminja

Oglasno sporočilo

Foto: Pivovarna Laško Union

V soboto, 27. avgusta 2016, se je končala že sedma sezona akcije Gremo v hribe. Eden največjih planinskih družbenoodgovornih projektov, Zlatorogova transverzala ponosa, je svoj epilog dobil na Šmohorju, kjer se je zbralo prek tisoč planincev.

Družinski planinski dogodek, zadnji v seriji devetih, je postregel s številnimi aktivnostmi. Plezalna stena, poučne otroške ustvarjalne delavnice Metode Skovik, čistina akcija v sodelovanju s projektom Očistimo naše gore, kolesarski vzpon, številne družabne nagradne igre, sajenje drevesa in zabava s pevko Alyo so pričarali nepozaben dan za mlade in starejše. Med njimi je bilo kar 215 takšnih, ki so bili v letošnji sezoni na vseh dogodkih Gremo v hribe in so s tem prispevali skoraj dva tisoč evrov za nadaljnje trajnostno delovanje lokalnih planinskih društev. Namreč, v imenu vsakega planinca, ki se je na dogodkih vpisal v Zlatorogovo častno vpisno knjigo, je Pivovarna Laško prispevala en evro. Donacije planinskim društvom so letos presegle deset tisoč evrov.

 | Foto: Pivovarna Laško Union Foto: Pivovarna Laško Union

Alya je v hribih požela navdušen aplavz in dokazala, da planinci, ki sicer uživajo v tišini in miru, ki ga lahko nudijo le hribi in gore, radi zaplešejo in zapojejo na modernejše ritme. Skupaj so se zabavali do poznih popoldanskih ur. Odhod v dolino in slovo sta bila bridka, saj so se med pohodniki stkale prijateljske vezi. A vseeno je bilo polno radosti, saj so si obljubili, da se prihodnjo sezono ponovno srečajo. Do takrat se bodo virtualno družili v številčni skupnosti na Facebooku Gremo v hribe ter ideje za svoje izlete dobivali na prenovljeni spletni strani www.gremovhribe.si.

Ne spreglejte