SiolNET. Trendi Potovanja
6,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najlepši razgledi v Sloveniji (16): Srce med vinogradi

Najbolj romantičen razgled v Sloveniji

6,43

termometer

Srce med vinogradi, Svečina
Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info)

Srce med vinogradi na Špičniku je zagotovo ena najbolj simpatičnih, pa tudi romantičnih atrakcij v Sloveniji, na svetovni zemljevid pa so jo pred kratkim postavile poročne fotografije glasbenega zvezdnika.

V začetku julija se je poročil Luka Šulić, polovica svetovno znanega dueta 2Cellos, poročne fotografije pa je ob Šuliću, v Mariboru rojenemu violončelistu, in njegovi izbranki, Mariborčanki Tamari, krasilo tudi znamenito Srce med vinogradi, ki je tako v hipu obkrožilo ves svet.

 

A post shared by LUKA SULIC (@lukasulicworld) on

Gre za cesto med vinogradi v Svečinskih goricah, ki ima obliko srca, če nanjo pogledate z določene točke, natančneje izpred turistične kmetije Dreisiebner, ki leži tik ob avstrijski meji.

Srce med vinogradi je vidno vse leto, a je najlepše (in najbolj fotogenično) zdaj, ko ga obkroža bujno zelenje trt, in takrat, ko se vinogradi in okoliški gozdovi odenejo v jesenske barve.

 

A post shared by Saša Tompa (@sasikaaa_) on

Ti vinorodni kraji so sicer del Gornje slovenjegoriške vinsko turistične ceste oziroma, če povemo preprosteje, najsevernejše od treh vinskih cest, ki se začnejo pri stari trti na mariborskem Lentu. Obsega območje ob avstrijski meji, če skočite čez mejo, pa se znajdete na tamkajšnji južnoštajerski vinski cesti, ki je prav tako kot slovenska soseda posejana z vinskimi kletmi in gostilnami.

 

A post shared by Slovenia, 23 (@tjasahudolin) on

A meja teh krajev že dolgo ne ločuje več, eden najlepših dokazov za to je Vinotour, prva mednarodna pot nordijske hoje med vinogradi, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo. Sestavljena je namreč iz poti, ki peljejo prek dvorišč slovenskih in avstrijskih vinogradniških kmetij. Prehodite jih lahko poljubno in jim prilagodite dolžino ali pa se udeležite katerega od organiziranih oziroma tematskih pohodov - najbližji, konec julija, bo Jakobov pohod.

 

A post shared by Ana Jecelj (@anajecelj) on


Najboljše gostilne v bližini

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1179
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin