Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Kozje folklora Koza, zmaj in še kaj Mednarodni folklorni festival Kozje 2016

Petek, 29. 4. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Koza, zmaj in še kaj v Kozjem

Oglasno sporočilo

Foto: Turizem Podčetrtek

V Kozjem, v samem osrčju Kozjanskega, 14. maja praznujeta koza in zmaj – lika, ki pleteta niti legende o kraju Kozje in njegovem prav posebnem imenu. Svojo zgodbo vam bosta predstavila na prireditvi Koza, zmaj in še kaj, ki ji dodajata zanimivo folklorno dogajanje in pestro ponudbo tržnice kozjanskih dobrot.

V letu 2016 kraj Kozje slavi 1000. obletnico prve omembe, ob enem pa se tam odvija tudi jubilejni, X. Mednarodni folklorni festival Kozje 2016. Z namenom obeležitve omenjenih obletnic v Kozjem 14. maja pripravljajo obsežnejše sejemsko dogajanje, v okviru katerega bo na sejmu kozjanskih dobrot predstavljen vzorec celovite ponudbe Kozjanske regije. Na prireditvi bodo obiskovalci izkusili turistični, gastronomski, kulinarični in kulturni utrip Kozjanskega, saj se bo na stojnicah s turistično ponudbo predstavilo vseh enajst občin regije Kozjansko. T. i. Sejem zmajskih pijač in kozjih jedač bo tako postregel z najboljšim, kar ponujajo polja, vrtovi in vinogradi kozjanske pokrajine, izdelki pridnih gospodinj in tradicionalnih obrti ter pestra kulinarična ponudba z naravnimi sokovi in domačimi vini ter značilnimi kozjanskimi jedmi, med katerimi najdemo "kolerabjo" in gobovo juho pa divjačinski golaž, domače klobasice in še kaj, pa bodo igrali pomembno vlogo pri ustvarjanju celovite sejemske ponudbe kozjanskih dobrot.

Na stojnicah se bo tako znašla pestra ponudba domačih izdelkov kozjanskih pridelovalcev hrane in pijače, obiskovalci bodo spoznali turistično ponudbo celotne Kozjanske regije ter skozi zabavno veseloigro izvedeli resnico o legendi o kozjanskem zmaju in pogumni kozi, ki je rešila kraj "zmajske" nadloge, celodnevno folklorno dogajanje, v okviru katerega bo na oder stopilo šest tujih folklornih skupin iz Nizozemske, Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Srbije ter pet domačih, pa bo dajalo prireditvi svojevrsten pečat. Veselo druženje se bo nadaljevalo dolgo v večer z veselico ob zvokih Ansambla Donačka.

Več: koza-zmaj.si

Ne spreglejte