Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
18.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

1

Natisni članek

luksuz turizem hotel

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 18.58

6 let, 6 mesecev

Ko turisti, vajeni luksuza, pridejo v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

1

Turizem, Bled | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

V Sloveniji že pet let deluje mednarodno podjetje, ki skrbi za petične turiste, jim izpolni vsako še tako nenavadno ali nemogočo željo in skrbi, da si oddih pri nas zapomnijo v najboljši luči.

Concierge je v hotelih tisti, ki poskrbi, da je izpolnjena prav vsaka želja in zahteva gostov, v zadnjih nekaj letih pa to ime za svoje storitve uporablja vse več ponudnikov luksuznih turističnih aranžmajev. Gre za podjetja, ki svojim strankam ponujajo celostno organizacijo počitnic, poskrbijo za vse prevoze, poiščejo luksuzno namestitev in organizirajo posebna doživetja glede na posameznikove želje.

Superbogataši prihajajo tudi v Slovenijo

Tako svojim strankam priskrbijo mizo v povsem zasedenih restavracijah ali pa vstopnice za dogodek, ki je že dolgo razprodan. Eden takih ponudnikov je podjetje oziroma spletno mesto Quintessentially, ki ga je ameriška revija Forbes pred kratkim uvrstila med najboljše "concierge spletne strani za superbogataše" in ki za svoje člane od leta 2011 organizira tudi počitnice v Sloveniji.


Kempinski – zgodba iz zakulisja

Smučarski hoteli, ki navdušijo tudi ljubitelje dobrega dizajna

Najboljše hotelske restavracije v Sloveniji

Med petičneži, ki jih gostijo v Sloveniji, prednjačijo Avstrijci – ti radi "potegnejo" še do hrvaške Istre – in Italijani, kar nekaj je tudi Američanov, zelo pa se je povečalo število obiskovalcev iz Južne Amerike. | Foto: Bor Slana Med petičneži, ki jih gostijo v Sloveniji, prednjačijo Avstrijci – ti radi "potegnejo" še do hrvaške Istre – in Italijani, kar nekaj je tudi Američanov, zelo pa se je povečalo število obiskovalcev iz Južne Amerike. Foto: Bor Slana

"Skrbimo za vse naše člane, ki pridejo v to regijo, pokrivamo šest držav od Slovenije do Albanije," je pojasnila Katarina Larisa Ham, direktorica regionalnega podjetja Quintessentially Adriatic. "Skrbimo za razne princese in podobne VIP-goste, v času EuroBasketa smo jih gostili več kot 600, veliko pa se jih bo v Sloveniji ustavilo zdaj, konec novembra, na poti na Hrvaško, ki gosti Davisov pokal," je dodala. 

Dopust po meri posameznika

Za goste rezervirajo izključno namestitve s petimi zvezdicami, od Kempinskega v Portorožu do Gradu Otočec in Kendovega dvorca, ki sta člana prestižne hotelske verige Relais&Chateaux. A to je šele začetek. Običajno svojim članom organizirajo celoten oddih, jim na primer priredijo popotovanje po slovenskih vinskih deželah, degustacije pri znanih vinarjih in obisk najboljših restavracij.

Želje: od odprave na Triglav do ladijskega prevoza iz Ljubljane v Dubrovnik

Kako pa je videti dopust nekoga, ki si lahko privošči karkoli? Kaj si želi doživeti? Lani so na primer gostili svetovalca in stratega številnih kampanj ameriške demokratske stranke, ki si je z družino želel na Triglav. "Precej zahteven podvig za nekoga, ki ni vajen hoje v hribe, a smo uredili, da jih je spremljal eden od znanih slovenskih alpinistov."

Zgodi se, da si kakšen gost zaželi tudi kaj povsem nemogočega – na primer, da bi ga iz Ljubljane do Dubrovnika odpeljali z jahto. | Foto: Matej Leskovšek Zgodi se, da si kakšen gost zaželi tudi kaj povsem nemogočega – na primer, da bi ga iz Ljubljane do Dubrovnika odpeljali z jahto. Foto: Matej Leskovšek

Ob željah po posebnih doživetjih pa se občasno spoprijemajo tudi z željami, ki so nenavadne na nekoliko drugačen način. Neki gost iz arabskega sveta si je namreč zaželel, da bi ga iz Ljubljane do Dubrovnika odpeljali z jahto, možakar z Japonske pa si je zamislil, da bi iz Ljubljane v Köbenhavn "skočil" z avtom, pa so ga potem prepričali, da mu bo lažje, če na Dansko leti.

Ne spreglejte