Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
20.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

samski podjetništvo

Sobota, 27. 7. 2013, 20.29

8 let

Video: Samski postajajo nova tržna niša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih letih narašča število samskih, ki imajo pogosto tudi uspešne kariere in zaslužke ter poseben življenjski slog. Samski stopajo vedno bolj v osredje in postajajo nova tržna niša.

Poslovnih priložnost usmerjenih na samske, ki iščejo srečo in ljubezen, je vse več. Kako tudi ne, ko pa je od stotih prebivalcev Slovenije samskih že 39 ljudi, 46 poročenih, 8 ovdovelih in 7 razvezanih. A psihoterapevt Albert Mrgole trdi, da pravega partnerja ne moremo kupiti. "Ljubezni se ne da tržiti! Ljubezen je moja notranja potreba in do tega, kako bom zadovoljil to svojo potrebo, sem seveda odgovoren samo jaz."

Več kot polovica Slovencev torej ta trenutek nima partnerja! Zakaj je tako? Po eni strani smo - ko gre za ljubezen - bolj izbirčni, po drugi manj vztrajni kot generacije pred nami. "Mladi pridejo skupaj, nekaj se jim zgodi, tega ne znajo rešit in gredo narazen," pove Mrgole.

Kar je odlična priložnost za potrošniško družbo, ki nam vztrajno nudi recepte za srečo v različnih oblikah. Posel s samskimi v tujini cveti, v Amsterdamu so jim namenili celo restavracijo, pri nas se je posla za samske med redkimi lotila mlada podjetnica Nina Slapnik.

"Rekla sem si, kje bi lahko spoznala kakšnega fanta, ki bi mogoče lahko z mano potoval, pa sem se spomnila na dogodke za samske.

Dogodki za samske danes pozna že vsa Slovenija. Vključujejo hitre zmenke, potovanja, športne dejavnosti in različne družabne večere. Samski ljudje tako postajajo vse bolj vplivni potrošniki. V tujini se je iz tega razvila zelo popularna množična industrija.

"To je neka zunanja manipulacija. Mogoče za tiste, ki nimajo vzgiba, da bi sami vedeli, kako najti stik z drugimi," še doda Mrgole.

Včasih pa na teh dogodkih za samske le preskoči prava iskrica. Par, ki se je spoznal prav na Nininem srečanju za samske, v začetku septembra pričakuje naraščaj.

Ne spreglejte