SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljša vaja za možgane? Orgazem!

1

termometer

 | Foto:
Pozabite na težke miselne igre in naloge. Najboljši trening za vaše možgane je orgazem. Ne verjamete? Berite naprej.

Veliko različnih raziskovalcev po vsem svetu že leta preučuje in raziskuje vse blagodejne učinke, ki jih imajo orgazmi na naše telo. Najnovejša, ki sta jo vodila Barry Komisaruk in Nan Wise, pa razkriva neverjeten vpliv, ki ga ima vsak orgazem na delovanje naših možganov.

V svoji raziskavi sta iskala ženske prostovoljke, ki so se samozadovoljevale med ležanjem v napravi za magnetno resonanco (MRI), ta pa je ob vsakem orgazmu beležila pretok krvi v njihovih možganih. Z eksperimentom so prišli do pomembnega odkritja: med orgazmom se po celih možganih poveča pretok krvi.

"Miselne aktivnosti povečujejo aktivnost možganov, vendar le na določenih in zelo specifičnih predelih možganov," je svoje ugotovitve za Times of London razložil Komisaruk. "Orgazmi pa aktivirajo celotne možgane."

Še več blagodejnih učinkov orgazmov Poleg povečanja aktivnosti v možganih pa orgazmi zmanjšujejo tako stres kot depresijo in pripomorejo k boljšemu in daljšemu življenju, so med drugim pokazale pretekle raziskave. Komisaruk pa trenutno vodi tudi raziskavo, ki naj bi dokazala, da orgazmi delujejo tudi protibolečinsko.

"Najtežje je bilo med orgazmom ostati pri miru" Novembra leta 2011 se je pisateljica Kayt Sukel javila kot prostovoljka v raziskavi Barryja Komisaruka. O svoji izkušnji je napisala članek, ki je bil objavljen v Guardianu. Sukelova je med drugim povedala, da je bilo najtežje, ko je morala med orgazmom v napravi MRI ostati pri miru, saj sicer naprava ne bi mogla pravilno odčitati podatkov. Precej nelagodno pa ji je bilo tudi takrat, ko je morala prijateljicam razlagati, v kakšno raziskavo se je vključila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin