Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2013,
18.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zmenek prvi zmenek nasvet

Petek, 24. 5. 2013, 18.32

7 let, 12 mesecev

10 najboljših stavkov za prvi zmenek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Velikokrat se nam zgodi, da nas nekdo tako očara, da ostanemo brez besed. A prav posebej nadležno je, če se nam to zgodi na prvem zmenku.

Nekaj rešitev, ki bodo vam ali vašim prijateljem prišle prav, smo zbrali na enem mestu, saj je, če nekoga občudujemo, to še znosno, ostati brez besed na zmenku z osebo, ki nam je zelo všeč, pa je lahko za razvoj odnosa pogubno.

Hvala! Vedno se je lepo zahvaliti, sploh ob koncu lepega večera. Beseda hvala je kot nasmeh: stane zelo malo, a naredi velik vtis, saj z njo izrazimo zadovoljstvo nad tem, kar je nekdo naredil za nas, obenem pokaže tudi našo olikanost in pripravljenost na to, da znamo sprejeti tuja dejanja. Že starši so nas učili, da se moramo vedno zahvaliti, na prvem zmenku je to še kako pomembno. Preveč je tistih, ki jemljejo dejanja drugih za samoumevna, zato bodite boljši in se vljudno zahvalite. Kdaj lahko to ponoviva? Če ste na zmenku uživali, boste osebo, s katero ste preživeli svoj čas, zagotovo želeli srečati še kdaj. Prav nič narobe ni, če tudi ženska vpraša: "Kdaj pa lahko to ponoviva?" S tem boste drugi osebi dali vedeti, da ste se imeli lepo in da si še želite njegove ali njene družbe. Preprost stavek, ki veliko pove tudi vam, saj boste takoj dobili odziv na to, kako ste se obnesli v njegovih ali njenih očeh. Če boste zaslišali puhel odgovor v slogu "Se bova dogovorila", potem vedite, da iz tega verjetno ne bo nič. Če pa bo odgovor poln presenečenja in vzhičenja, potem ste prvi zmenek opravili z odliko. Kam pa? Če se prepustite vodenju druge osebe, pomeni, da ji zaupate, kar je v zvezi ena od najbolj pomembnih stvari. Zaupanje v osebo, s katero preživljate svoj čas, je odločilno, ko simpatija enkrat preraste v zvezo. Druga pozitivna lastnost tega vprašanja je, da so največkrat prav nenačrtovani zmenki najboljši. Saj veste, s tem je tako kot s praznovanjem novega leta: manj se dogovarjaš, bolje bo. Seveda pa velja: če postavite to vprašanje, imejte tudi vi pripravljenih nekaj idej, kam bi jo lahko mahnili na prvi zmenek, saj se kaj lahko zgodi, da boste s tem vprašanjem tudi (prijetno) presenetili.

Upam, da se imaš dobro! Nič ni bolj odbijajoče kot merjenje moči na prvem zmenku. Ne merite se z nekdanjimi partnerji svojega spremljevalca ali spremljevalke na prvem zmenku, saj bo nasprotni spol to odbilo. Prepustite se toku dogajanja, prvi zmenek ni tekma in tako ga tudi vzemite. Bodite sproščeni, vse bo v redu. Ljudje, sploh ženske, imajo zelo dobro razvit radar za zaznavanje tistih, ki se pretvarjajo. Če pa vas resnično zanima, kakšen je zmenek v očeh spremljevalca, lahko vedno uporabite ta stavek in dobili boste odgovor. Le sprejeti ga morate znati. Res si mi všeč! Se spomnite, kako je bilo, ko ste bili še otroci? Če vam je bil nekdo všeč, ste mu to najprej pokazali, potem pa tudi povedali. In takrat seveda ni bilo lahko in ni šlo brez strahu, tudi zdaj ni nič drugače. Če ste se na prvem zmenku imeli lepo, če vam je oseba všeč, zakaj ji ne bi tega dali jasno vedeti? S tem stavkom boste najprej razveselili osebo, s katero ste na zmenku, obenem pa boste videli njen odziv in morda vam bo tudi ona vrnila kaj podobnega. Nihče ne mara igric. Če vam je vaš spremljevalec ali spremljevalka všeč – povejte to naglas. Naj ti pomagam Ta stavek bo najbolj prišel prav moškim. Med prvim zmenkom, tudi zaradi nervoze, kaj hitro pozabimo na zlato pravilo, da si dama zasluži, da je dama, in da mora moški biti kavalir. Ko bo oblačila svoj plašč ali ko bo poskušala odpreti steklenico vode, je torej ta stavek na mestu. Pokažite, da ste ji pripravljeni pomagati. Kljub temu da se vam to zdi nekoliko staromodno, bo zagotovo dobrodošlo.

To je pa zelo zanimivo! Prav tako, kot je zelo slabo, če ves čas govorite samo vi, je slabo tudi, če ne poslušate, kaj vam govori druga oseba. Zatorej: poslušajte, kaj vam ljudje govorijo, na prvem zmenku pa vsaj enkrat pokažite zanimanje za nekaj, kar zanima tudi vašega spremljevalca ali spremljevalko. A vseeno: pohvalite samo tiste stvari, ki se vam zares zdijo zanimive. Nihče naj se ne bi pretvarjal zaradi druge osebe in prav je, da ostanete zvesti sami sebi. Ali rad/-a kuhaš? To vprašanje lahko odpre številne možnosti pogovorov, obenem pa boste izvedeli tudi, kakšne so življenjske navade človeka, s katerim ste na zmenku. Morda pa si s tem vprašanjem priborite še povabilo na kosilo ali večerjo, če pa oseba, s katero ste na zmenku, ne mara kuhati, boste morda lahko vi presenetili njo. Videti si čudovito! Ta stavek bo najbolj prišel prav moškim, ki boste že takoj ob začetku zmenka s to pohvalo dobili kar nekaj plus točk. Vedeti morate, da so ženske v povprečju po raziskavah v kopalnici vsaj pol dlje kot sicer, ko gre za prvi zmenek, in da ne bo prav nič narobe, če jo pohvalite. Nasprotno. S tem boste pokazali, da ste kavalir in da cenite njeno delo, nujen trud, ki ga je vložila v svojo urejenost pred zmenkom. Sicer lahko njen videz pohvalite tudi kako drugače, a s tem stavkom ne boste zgrešili. In da, tudi moški tu in tam radi slišijo kakšno pohvalo na račun svoje podobe. Kaj pa rad/-a počneš? Pokazati zanimanje za drugo osebo pomeni spoznavati jo. Pokazati zanimanje za njene hobije pa pomeni spoznavati človeka. Poskušajte odkriti njen ali njegov svet, a pri tem ne bodite preveč vsiljivi. Če na to vprašanje ne dobite odgovora, potem počakajte, da se vam spremljevalec bolj odpre. Z pravim odgovorom boste kaj kmalu ugotovili, kaj imate skupnega, obenem pa, česa ne mara. Prav to vprašanje je lahko začetek nečesa lepega.

Ne spreglejte