Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

iPhone

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 16.21

8 let

Zaradi iPhona 6 plus bomo imeli kmalu globlje žepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav so se phableti pojavili že leta 2011, so se priznane modne znamke za prilagoditev velikosti hlačnih žepov večjim pametnim telefonom začele odločati šele s prihodom iPhona 6 plus.

Potem ko se modni svet leta 2011, ko je na trgu pametnih telefonov nov standard velikosti začel postavljati korejski Samsung s phabletom, ki ga je poimenoval Note, ni odzval z modnimi rešitvami, s katerimi bi lahko nove, večje telefone uporabniki pospravili v žep, je bilo ob predstavitvi prvega iPhona primerljive velikosti z oznako 6 plus popolnoma drugače.

Če so se morali do te jeseni velikosti in obliki novih jabolčnih telefonov prilagajati predvsem proizvajalci ovitkov za zaščito krhke tehnološke igračke, se bodo v kratkem, kot kaže, zganile tudi modne znamke in končno poskrbele za to, da se bodo phableti prilegali tudi v žepe hlač. Modni giganti končno v korak z velikostjo pametnih telefonov Da se na tem področju vendarle nekaj premika, so ob predstavitvi novega in večjega iPhona razkrili pri modni znamki Levi's, katere vodja oblikovanja Jonathan Cheung je dejal, da se tudi sicer trudijo, da bi bilo njihovo oblikovanje v "skladu s potrebami in željami potrošnikov".

Velikost novodobnih pametnih telefonov pa so vzeli v obzir tudi pri modni znamki J. Crew, kjer je vodja oblikovanja kolekcij za ženske Tom Mora dejal, da pri oblikovanju oblačil vedno raziskujejo način življenja svojih zvestih kupcev ter kako se ta spreminja z razvojem novih tehnologij, zato bo imel tudi novi iPhone na njihovo nadaljnje oblikovanje velik vpliv.

Sodeč po izjavah oblikovalcev velikih igralcev v svetu mode lahko torej sklepamo, da so ti dejstvo, da bodo pametni telefoni vedno večji, in ne manjši, kakršen je bil trend pred dobrim desetletjem, sprejeli šele, ko se je na trg phabletov podalo tudi tehnološko podjetje iz Cupertina. Krojači bi lahko izkoristili priložnost Čeprav smo v modnem svetu vajeni, da trende vodijo oblikovalci, pa se zdi, da bodo morali tokrat glavno besedo preprosto prevzeti uporabniki sami in, kot je bilo to v navadi pred nekaj desetletji, svoja obstoječa oblačila odnesti h krojaču ali šivilji, kjer bodo ta dobila nekaj dodatnega prostora oziroma vsaj toliko, da bodo uporabniki novih pametnih telefonov te brez težav nosili s seboj.

Idejo o preoblikovanju obstoječih žepov v velikost, primerno za phablete, so tako že izkoristili na Nizozemskem. Ob predstavitvi novih iPhona 6 in 6 plus v Amsterdamu ob Applovi trgovini so lahko videli krojača, ki je tistim, ki so v dolgi vrsti nestrpno čakali na nakup novega telefona, vljudno ponudil tudi prilagoditev globine žepov na njihovih hlačah.

Ne spreglejte