SiolNET. Trendi Moda
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je najlepši gej v Evropi

1,12

termometer

izbor, gej
Na tekmovanju na Poljskem je zmagal 30-letni Enrique iz Nemčije. Foto: Instagram

Na Poljskem so včeraj kljub protestom nasprotnikov izbrali najlepšega geja v Evropi. Naziv najlepšega je domov odnesel Nemec, organizatorji pa upajo, da bo tekmovanje pripomoglo k spodbujanju enakopravnosti v Evropi.

Izbor "najlepšega geja Evrope" je sovpadal s parado ponosa, ki se je v Poznanju na zahodu Poljske odvila dan prej. Oba dogodka sta pritegnila tudi nekaj sto protestnikov.

Poljska sicer velja za konservativno in krščansko državo, kjer mnogi homoseksualnosti ne sprejemajo. Glede na javnomnenjsko raziskavo instituta CBOS iz leta 2014 kar 70 odstotkov Poljakov meni, da so homoseksualni odnosi nesprejemljivi.

"Upam, da nam bo ta dogodek pomagal v našem boju za zagotavljanje enakih pravic, kot jih uživajo drugod v Evropi," je za AFP povedal eden glavnih organizatorjev dogodka, Pawel Zabilski.

Enrique je po zmagi na Instagramu delil fotografije veselja. Enrique je po zmagi na Instagramu delil fotografije veselja. Foto: Instagram

 

A post shared by Enrique Doleschy (@enriquedoleschy) on

Tudi "Mr. Gay Europe", 30-letni Enrique Doleschy iz Nemčije, je dejal, da so tovrstne prireditve pomembne, vse dokler homoseksualci ne bodo spoštovani in ne bodo smeli biti to, kar so.

"Dokler bo ena oseba menila tako, potem potrebujemo tekmovanja, kot je to, da iz ljudi potegnemo tisto najboljše in da jih pozovemo, da so boljši drug do drugega," je dejal Doleschy.

Nazadnje smo pisali o dveh primerih, ki sta jasno nakazovala na to, da so homoseksualci še vedno diskriminirani:

Zadar, Hrvaška Novice Lastnik apartmaja v Zadru gosta odslovil zato, ker je ta gej Stella Asia Consonni, gejevski par Trendi Instagram odstranil fotografijo gejev, ki se poljubljata

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin