Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

krema

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 14.23

8 let

Proti gubam z nočno kremo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koža hranljive snovi najbolje vpija med spanjem, zato je uporaba nočne kreme obvezni lepotni ritual v boju proti gubam, starostnim pegam in pigmentnim madežem.

Nočna krema spodbuja prekrvavljenost povrhnjice, pospešuje proizvodnjo kolagena in elastina ter tako upočasnjuje staranje. Pomembno je, da za svojo kožo najdete kremo, ki ji popolnoma ustreza, zato poleg svoje starosti in tipa kože upoštevajte tudi njene posebne zahteve – preprečevanje gub, odstranjevanje pigmentnih madežev …

Kakšna je idealna nočna krema? Z uporabo nočne kreme je dobro začeti okrog 30. leta, ker takrat proizvodnja kolagena upade, zato koža postane manj elastična, pojavijo se prve gube. Idealna nočna krema pri tej starosti vsebuje antioksidante in druge aktivne sestavine, kot so aminokisline, ceramide in retinol.

Po 40. letu je priporočljiva uporaba krem, ki vsebujejo peptide, izvlečke sode in dodatek vitaminov, da so dovolj močne v boju proti zabuhlosti, gubam in pigmentnim madežem. Po 50. in 60. letu je najboljša krema z vlažilnim učinkom za zrelo kožo. Izogibajte se (pre)mastnim in parfumiranim nočnim kremam, ki lahko povzročajo izpuščaje in rdečico, če ste občutljivi, pa bodite pozorni tudi na kreme z dodatki, kot so dodatek aloe vere, čajevca, kumaric … Za mastno kožo izberite kremo, ki nima dodanih olj (oil free), lahko jo zamenjate tudi z vlažilnim losjonom. Suhi koži prijajo hranljive nočne kreme, ki zadržujejo vlago, zato je treba poseči po tistih z glicerinom, če niste občutljivi, pa imajo lahko tudi dodatek avokada, mandljevega olja ali karitejevega masla, kar bo izboljšalo strukturo kože, ji vrnilo mehkobo in svežino.

Ne pozabite na vrat Vrat je izdajalec ženskih let, zato pri nočni negi nikakor ne pozabite nanj in ga zvečer natrite s kremo. Ko jo nanašate, je pomembno, da so vaši gibi nežni, da kože ne vlečete in raztegujete, saj ima to dolgoročno nezaželene učinke, temveč kremo razmažete s tapkanjem.

Pozimi vrat dodatno zaščitite z visokimi ovratniki, puliji in šali, ki kožo sicer ščitijo, hkrati pa jo zaradi drgnjenja izsušujejo, zato si lahko v tem letnem času privoščite tudi bolj mastno kremo za obraz in si enkrat na teden naredite posebno masko: vrat namažite z debelim slojem mandljevega olja (ali karitejevega masla) in ga ovijte v brisačo. Masko pustite delovati 20 minut, sperite jo z mlačno vodo in nežnimi gibi.

Ne spreglejte