Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
13.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vichy Dercos lasje nega las

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 13.44

6 let, 7 mesecev

Podarjamo štiri pakete Vichy Dercos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izpadanje las je lepotna tegoba številnih žensk, pogosto pa se s to težavo spopadajo tudi številni moški. Vichy ponuja rešitev vaših težav z lasmi.

Vzroki za izpadanje las so lahko različnega izvora – od bolezenskih, genskih in hormonskih. Nanje pa lahko vplivajo tudi napačna izbira šamponov in negovalnih izdelkov ter stres. Najbolj pogosta oblika izpadanja las je androgena alopecija, pri moških se značilno pojavi na sprednji lasni črti, pri ženskah pa se izraža kot centralno redčenje las. Ocenjujejo, da prizadene 30 odstotkov moških do 30. leta in 50 odstotkov do 50. leta ter 50 odstotkov žensk do 60. leta.

Odgovorite na vprašanja in poiščite rešitev za vaše težave:

Kako bi ocenili vaše težave z izpadanjem las? A - lasje mi izpadajo v "šopih" B - občasno opažam čezmerno izpadanje las C - lasje mi izpadajo normalno

Je vaše lasišče vidno? A - da B - na robu lasišča je vidno C - ne

Ali čutite srbečico na lasišču? A - da, srbenje in ščemenje B - da, samo srbenje C - ne

Največ odgovorov A:

Pesti vas hitro izpadanje las. Če ste vsaj na 2 vprašanji odgovorili z odgovorom A, potem imate resen problem z izpadanjem las. Za hitro alopecijo je značilna minimalna izguba las (več kot 100 na dan), ki se lahko poveča v stresnih obdobjih. Ta pojav lahko še dodatno poslabšata prekomerno izločanje sebuma in veliko prhljaja.

Rešitev vaših težav najdete tukaj.

Priporočamo intenzivno nego vašega lasišča s pomočjo negovalnega tretmaja proti izpadanju las. Privoščite vašemu lasišču ustrezen tretma in se zanesljivo izognite težavi z izpadanjem las.

Največ odgovorov B:

Pri vas je opaziti zmerno do stalno izpadanje las. Če ste vsaj na 2 vprašanji odgovorili z odgovorom B, potem situacija še ni tako kritična. Izpadanje las se lahko zgodi nenadoma ali postopoma in ni vedno dedno. Vzrok za to težavo lahko najdemo v številnih dejavnikih. Pri moških gre v 95 % primerih izpadanja las za androgeno alopecijo, kar pomeni, da so za izpadanje las krivi genetski in hormonski razlogi. Začne se že v puberteti, najbolj opazno pa lasje izpadajo na predelu nad sencami (senčnični predel) in na vrhu glave (teme).

Da bi se izognili morebitnim težavam s čezmernim izpadanjem las, že danes začnite s primerno nego. Več informacij najdete tukaj.

Občasno izpadanje las je nekaj povsem običajnega. Lasje so namreč živ organizem in se vseskozi objavljajo. Vseeno pa velja, bolje preventiva kot kurativa, zato svetujemo uporabo Vichyjeve nege proti izpadanju las.

Največ odgovorov C:

Naša diagnoza: bodite srečni, zdi se, da nimate težav s čezmernim izpadanjem las. V splošnem obstajajo trije tipi las: normalni, suhi in mastni. Normalni lasje so sijoči in mehki na dotik, se ne vozlajo ter se zlahka razčešejo.

Suhi lasje so brez leska in krhki ali celo lomljivi, saj jim primanjkuje sebuma. Tega proizvaja žleza lojnica in ima običajno vlogo lubrikanta, ki las obdaja z zaščitnim mikrofilmom. Zaradi oslabljene zaščite lasno vlakno izgubi svojo voljnost in prožnost ter postane ranljivo.

Po drugi strani so mastni lasje posledica prekomernega izločanja sebuma. Prekomerna količina sebuma lase zamasti in obteži, zato jih je težko oblikovati.

Kljub temu, da vaše lasišče ni ogroženo, si privoščite ustrezno nego, da bodo ostali bujni in voljni. Priporočamo uporabo hranilnega obnovitvenega šampona Dercos.

Če bi želeli Vichyjevo linijo izdelkov proti izpadanju las preizkusiti tudi sami, sodelujte v nagradni igri, oddajte svoje podatke in se potegujte za privlačne praktične nagrade.

Ne spreglejte