Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

teden mode Galerija Emporium Modiana Nama

Četrtek, 10. 10. 2013, 12.04

8 let

Kljub tednu mode popustov ni pričakovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trgovci se pripravljajo na enega izmed najbolj pričakovanih dogodkov tega meseca, teden mode. Preverili smo, kje vse nas čakajo popusti in akcije.

Vsak teden mode običajno spremljajo tudi akcije in popusti, ki jih v času trajanja modnega dogajanja pripravljajo trgovine. Preverili smo, na kaj bomo lahko tokrat naleteli v štirih največjih trgovinah z modo v Ljubljani, Galeriji Emporium, Nami, Midasu in Maximarketu. V Galeriji Emporium naklonjeni domačemu oblikovanju V središču prestolnice, na Prešernovem trgu, je Galerija Emporium. Modna trgovina, ki se poleg širokega nabora domačih in tujih modnih znamk ponaša tudi z edinstveno lokacijo. Po odnosu do slovenskih modnih oblikovalcev smo povprašali direktorico marketinga Petro Draškovič, ki je dejala, da si prizadevajo, da slovenske oblikovalce podpirajo in promovirajo skozi vse leto in z njimi aktivno sodelujejo. "Večkrat so v trgovini osebno, da lahko svetujejo strankam." Posebnih akcij v času trajanja tedna mode ne bo, saj v trgovini akcije pripravljajo skozi vso sezono, tako za različne tuje blagovne znamke kot tudi za slovenske.

Del ponudbe so poleg tujih imen iz sveta mode tudi slovenski oblikovalci. Od odprtja Galerije Emporium si namreč prizadevajo, da bi bilo tako tudi v prihodnje. "Trenutno imamo v ponudbi kolekcije blagovnih znamk Nelizabeta, Marta Vodeb, X Faktor in nakit Urše Zrnec," je dodala Draškovičeva. Zmagovalci se bodo pokazali v njihovi izložbi V Maximarketu smo do zdaj videli že lepo število slovenskih modnih oblikovalcev. Po nekajkratnem sodelovanju s tednom mode so se tokrat odločili za poseben koncept. Vodja marketinga pri podjetju Modiana Marjeta Bohinc nam je razložila: "V preteklosti se je podjetje Modiana (Maxi, op. a.) res povezovalo s tednom mode kot eden izmed sponzorjev. V Maxiju smo v času Fashion Weeka pripravljali dogodke, ki so bili povezani s promocijo slovenskih oblikovalcev, ki so bili s svojimi kolekcijami prisotni v blagovnici. Tokrat smo se v sklopu Fashion Weeka priključili kot pokrovitelj Elle style awards, ki bodo podeljene 16. oktobra ob koncu tedna mode. Zmagovalci Elle style awards bodo predstavljeni v sklopu izložb Maxija." Medtem ko sta v trgovinah Modiane zastopani dve slovenski znamki, Draž in Barbara Plavec, posebnih akcij tokrat po besedah Bohinčeve ne moremo pričakovati.

Midas pripravlja svoj dogodek Trgovina Midas prav tako ponuja široko ponudbo slovenskih oblikovalcev, a posebnih aktivnosti v času trajanja tedna mode ne napoveduje, saj pripravljajo svoj dogodek. Vodja trgovine Helena Walland je ob tem dejala: "V naši blagovnici trenutno predstavljamo 14 oblikovalcev oblačil, čevljev in nakita in z njimi sodelujemo. V bližnji prihodnosti načrtujemo povabiti še hrvaške in srbske oblikovalce in še podkrepiti vez z že obstoječimi ter nadgraditi kolekcije in prepoznavnost. Nama je mesto, kjer najdemo uspešne modne oblikovalce Nama je že od samega začetka mesto, kjer najdemo širšo ponudbo izpod rok slovenskih modnih oblikovalcev. Direktorica Mira K. Veljić nam je ob tem dejala: "V okviru tedna mode se je veleblagovnica Nama do zdaj predstavljala predvsem kot prodajno mesto, kjer lahko stranke najdejo uspešne in dobre slovenske oblikovalce." Poleg tega, da obljubljajo sveže kolekcije slovenskih modnih oblikovalcev, pa dopuščajo možnost, da bodo tudi letos v času trajanja tedna mode svojim strankam ponudili dodatne ugodnosti. Na modnem oddelku boste našli znamke Maja Štamol, Draž pletenine, Nataša Hrupič in ND Design, med oblikovalci nakita in modnih dodatkov pa znamke E2RD, Viktor Barlič, Wanca in Zelolepo. Obenem pa je bila direktorica tudi nekoliko skrivnostna in napovedala še dodatno okrepitev ponudbe: "Predvidevamo, da se jim bo še letos pridružil en mlad slovenski oblikovalec, kdo, je še skrivnost," je dejala.

Ne spreglejte