Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

parfum izbira

Sreda, 30. 7. 2014, 10.43

8 let

Kako izbrati ustrezen parfum?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Iskanje pravega parfuma ni preprosta naloga, zlasti zato, ker je vonj zelo osebna stvar, po kateri si vas ljudje lahko tudi zapomnijo, težava pa je tudi v tem, da je izbira na trgu precej pestra.

Toda iskanje in nakup pravega parfuma ne bosta tako zastrašujoče opravilo, če se oborožite vsaj z nekaj znanja.

Sveži vonji ustrezajo zlasti športnim osebam Značilnost družine svežih ali zelenih dišav je vonj po pomladi ali pokošeni travi. Gre za osvežilne vonje, katerih navdih je neokrnjena narava. Takšen vonj je všeč sproščenim in športnim osebam, ki želijo, da jih izbrani parfumi dopolnjujejo, ne pa, da z njimi izstopajo. Ti vonji so torej nevsiljivi in primerni za vsakodnevno uporabo.

Tovrstni vonji vsebujejo sestavine, kot so vodni jasmin, bršljan, hijacinta, vodni iris ali lokvanj, vijolice itd.

Cvetni vonji so izrazito ženstveni Vonj parfumov je lahko osredotočen le na eno cvetlico, kombinacijo dveh ali več cvetlic. Vsebujejo lahko torej sestavine šmarnice, bezga, orhidej, jasmina itd. Cvetlični parfumi so zelo tradicionalni, romantični in nežni, zato po njih zelo rade posežejo ženstvene in graciozne ženske.

Orientalski vonji so za tiste, ki želijo biti nekaj posebnega Orientalski vonji so bogati, čutni in eksotični. V njih se prepletajo vonji timijana, sivke, mete, žajblja, cimeta, vanilje itd. Primerni so za posebne priložnosti, najraje pa jih izberejo ženske, ki želijo biti drugačne in se ne bojijo izstopati.

Leseni vonji imajo jantarjevo-gozdni pridih Leseni parfumi so topli in čutni, narejeni pa so iz sandalovine, pačulija, lubja cedre, smole itd. Zelo so priljubljeni pri osebah, ki imajo rade naravo in gozdove.

Sadni vonji se podajo zlasti igrivim osebam Običajno se s sadnimi vonji češenj, melone ali na primer papaje mešajo tudi cvetni. Sicer pa je za to družino vonjev značilno, da so sveži in igrivi, zato se zelo lepo podajo zlasti mladim in igrivim osebam.

Ne spreglejte