Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2014,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nega kože

Torek, 18. 2. 2014, 6.54

8 let

Gube lahko preprečite že v rani mladosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tisti, ki si zaradi različnih razlogov želijo manjših lepotnih sprememb na obrazu, ne potrebujejo nujno več obiska lepotnega kirurga. Najnovejša tehnologija danes že pozna tudi dobre alternative.

Fotopomlajevanje je neagresivna, varna, učinkovita in hitra metoda pomlajevanja kože na obrazu, vratu in dekolteju. Tretma v svetovnih metropolah imenujejo nekirurški lifting in ima poleg učinkovitosti dve pomembni prednosti. Namenjen je tistim, ki ne želijo večjih, radikalnih posegov v svoje telo, kot so operativni posegi, povezani s splošno anestezijo, pa tudi tistim, ki si ne morejo privoščiti dolgih bolniških odsotnosti po operativnih posegih. Po metodi fotopomlajevanja se namreč lahko že isti dan vrnete k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

O tej metodi odpravljanja nepravilnosti na koži smo govorili z Majo Truden in Veroniko Nadižar iz Carbofitcentra. Prva se prav s tovrstnimi tretmaji srečuje kot laserski tehnik, druga pa kot kozmetični tehnik.

Nepravilnosti preprosto obledijo Za uspešnost tovrstne terapije je potrebnih več tretmajev. Že po prvem tretmaju postane koža bolj napeta in gladka. Po štirih terapijah, kar je običajno priporočeno število, pa postopno zbledijo številne nepravilnosti na koži, kot so pege in starostne pigmentacije, drobne razširjene žilice, neenakomeren ten kože in plitke gubice, obenem pa koža postane bolj čvrsta in elastična.

S fotopomlajevanjem torej hkratno odstranjujemo vrsto sprememb, ki z leti nastajajo na koži. Tako Trudnova kot Nadižarjeva izpostavljata predvsem posledice vpliva zunanjih dejavnikov sonca, vetra in mraza, pri čemer seveda v negativno smer pripomore tudi nezadostna nega. Zanemariti pa ne smemo niti notranjih dejavnikov, hormonskih sprememb. Bistvenega pomena je, da s tretmajem v kožo ničesar ne vnašamo, ampak le sprožimo in pospešimo naravne procese obnavljanja kože. Tretma je sicer najbolj učinkovit na koži na obrazu, vratu in dekolteju.

Tehnologija novejša od laserske Za fotopomlajevanje se uporablja tehnologija, ki je novejša od laserske. Uporablja se nekoherentna intenzivna pulzna svetloba. Poleg nekoherentnosti se žarki od laserskih ločijo tudi po širokem spektru valovnih dolžin, zaradi česar imajo širšo možnost delovanja v različnih plasteh kože, na povrhnjici in v globljih plasteh dermisa.

Tehnologija nekoherentne pulzne svetlobe spodbuja hitrejše obnavljanje celic na meji med povrhnjico in usnjico. V globljih plasteh kože pa z žarki drugih valovnih dolžin vpliva na vezivno tkivo, ki ga preoblikuje, učvrsti in spodbudi delitev celic, ki poleg drugih pomembnih sestavin medceličnine na novo tvorijo tudi kolagen in elastična vlakna.

Gubanje kože preprečite prej Obe specialistki opozarjata tudi na to, da se je dobro zavedati dejstva, da je gubanje kože z ustrezno nego lažje in predvsem ceneje preprečiti že v mlajših letih, medtem ko to z leti postaja vedno težje. Tako so rezultati pri mlajši koži vidni hitreje, saj ta za svoje obnavljanje potrebuje občutno manj časa.

Pri mladih pa izpostavljata tudi problem aken. Po njunih besedah danes vsi mladostniki in tudi starejši že dobro vedo, da se aken ne sme stiskati, ker stiskanje pušča vidne in trajne posledice – brazgotine. Na tem mestu je kot rešitev priljubljen diamantni piling, predvsem zaradi izvrstnega čiščenja ogrcev, ki ga dosežemo brez stiskanja.

Funkcija nežne suksesije, ki jo zagotavlja aparatura za diamantni piling, namreč dejansko izsesa črne ogrce. Diamantni piling omogoča nežno, a temeljito abrazijo kože obraza, vratu, dekolteja ali hrbta. Izredni uspehi se dosegajo prav pri mastni, aknasti koži. Učinkovitost diamantnega pilinga je v luščenju povrhnje keratinske plasti kože, kar posledično odpre izvodila lojnic in tako omogoča normalno izločanje vsebine lojnic in preprečuje nabiranje sebuma, ki povzroča vnetja – mozolje.

Ne spreglejte