Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tanja Fajon

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 21.23

8 let

Evroposlanka, ki je šik tudi v allstarkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tanji Fajon se položaj evropske komisarke resda izmika, a nas je nekdanja novinarka ter zagrizena športnica tokrat prepričala onstran politike. S svojim sproščeno-elegantnim, odličnim modnim slogom.

Tanje Fajon in njenega glasu se najbrž dobro spomnite, svojo kariero je namreč začela kot novinarka, nadaljevala pa kot bruseljska dopisnica nacionalne medijske hiše. Tam je od blizu spremljala delo Evropske unije, njenih institucij in parlamenta, pa tudi proces, ki je Slovenijo pripeljal do polnopravnega članstva v EU. V Bruslju je svojo profesionalno pot tudi nadaljevala, ko se je podala v politične vode in bila leta 2009 kot politična novinka izvoljena za evropsko poslanko. In to je še danes. Prednost pred Bratuškovo ima v modnem ringu V zadnjih tednih se o 43-letni Fajonovi govori in piše predvsem kot o eni od kandidatk za evropsko komisarko, a čeprav jo je očitno v boju za prestižno mesto prehitela še ena vidna slovenska političarka, predsednica vlade v odhajanju Alenka Bratušek, ji Trendi namenjamo prednost drugod: v modnem ringu.

Ena od najbolje oblečenih žensk v politiki Mladostna temnolaska je vsekakor ena bolje oblečenih žensk v politiki. Njeni zavidljivi postavi, ki jo ohranja s tekom in drugimi športnimi aktivnostmi, pristaja vse, a v Bruslju ostaja zvesta poslovni modi. Krila in obleke rada kombinira s suknjiči, ki pa niso klasični, temveč krajših krojev in okroglih izrezov. Tako je videti bolj sproščeno in manj strogo, a kljub temu urejeno in profesionalno. Pri modnih dodatkih ne pretirava, nadene si zanimive, a ne preveč vpadljive uhane, uro ali prstan. Visoke pete so ob visokih obiskih nujne, a Tanja Fajon še bolj zablesti ob manj uradnih srečanjih.

Sproščena v allstarkah na nogah in z aviatorkami na nosu Pogosto obleče ozke hlače na korenček – ne boji se obleči niti belih – , ki jih kombinira s preprostimi majicami in bluzami. Suknjiče kdaj zamenja z jakno iz usnja ali trenčkotom. Zraven obuje balerinke, če gre za srečanja z mladimi, pa tudi kultne allstarke. Sproščenost in naklonjenost sodobni klasiki pa sem in tja pokaže tudi s sončnimi očali. Nosi namreč enega najbolj priljubljenih modelov sončnih očal na svetu, aviatorke, ki jim je večno slavo prinesel Tom Cruise v filmu Top Gun.

Zagrizena športnica, ki živi z rakom Omenili smo že, da naša evropska poslanka rada teče. Tudi v predvolilni kampanji se je udeležila več tekov in športnih pohodov, tudi teka trojk in pohoda ob žici. Skrb za zdrav življenjski slog pri njej ni naključje. Dolga leta se namreč bori z redko obliko krvnega raka – kronično mieloično levkemijo, za katero je zbolela pri dvajsetih. Danes njena bolezen miruje, Fajonova, ki je svojo zgodbo dolgo skrivala, pa jo zdaj odkrito pripoveduje in s tem ozavešča o levkemiji.

Prosti čas, kolikor ji ga ob službenih potovanjih in delu v Sloveniji in Bruslju sploh preostane, tako najraje preživlja aktivno. "Šport ob koncu tedna je zame nujen, da si odpočijem od vseh aktivnosti med tednom, ki so bolj ali manj v sedečem položaju," je zapisala na svoji spletni strani.

Ne spreglejte