Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cesta Luka Špik

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 20.22

8 let

Eterična in samosvoja Polona Kasal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod modni drobnogled smo vzeli pevko, ki je pred leti na slovensko glasbeno sceno vnesla svež glas, razburkala pa tudi modno prizorišče.

Pred meseci se je po nekajletnem zatišju s slovenskih radijskih postaj spet zaslišal nežen glas Polone Kasal, pevke, ki smo jo pred enajstimi leti prvič videli in slišali peti ob Guštiju v videospotu za pesem Mine leto. Takrat je v kopalkah in preprosti rdeči majčki delovala dekliško in preprosto, a že kmalu se je na nastopih in družabnih dogodkih izkazala z občutkom za zanimive kose in slogom, ki je danes le še popolnejši. Od mladostne ležernosti na odru do prefinjene elegance na rdeči preprogi V glasbenem tandemu z Guštijem je Polona, ki s temnimi lasmi, še temnejšimi očmi in vitkim stasom velja za pravo lepotico, dokazala tudi to, da je lahko navadna bela spodnja majica še kako seksi (se je spomnite v videospotu za skladbo Vedno zame?), blestela pa ni le na glasbenih odrih, temveč tudi na dogodkih, ki so zahtevali bolj izbrana oblačila.

Ko se je njena glasbena zgodba z Guštijem bližala koncu, se je začela romanca z Luko Špikom, uspešnim veslačem, s katerim ju lahko sem in tja vidimo tudi na kakšnem od družabnih dogodkov. Kasalova zna ločiti sproščene dogodke, ko si lahko privošči ležerno in mladostno modo, od tistih bolj posebnih, ko je treba obuti visoke pete in obleči obleko. Nosi tudi slovensko modo Pogosto jo vidimo tudi v kakšnem od značilnih kosov slovenskih oblikovalcev, za letošnji intervju za Planet Siol.net je recimo izbrala pulover mladega Ivana Rocca. Polona nas je dvakrat očarala na najpomembnejši rdeči preprogi pri nas, viktorjevski, seveda, kjer s svojo nepretenciozno eleganco vedno navduši in prekosi marsikatero slovensko estradnico, ki jo na družabnih dogodkih srečujemo precej bolj pogosto. Leta 2010 je tako v polno zadela v rdeči oblekici, čez katero je oblekla plašč, ki je spominjal na vojaškega, in tako združila nežne in grobe materiale. Ko mine enajst let … Letos je ponovno blestela in tako v mehko padajoči asimetrični zlati obleki z bleščicami, črnih salonarjih in malo torbico počasi napovedala tudi vrnitev na glasbeno in družabno sceno. Le nekaj tednov prej je namreč v eter prišla njena nova skladba Cesta, Polona pa je z njo začrtala pot novemu, istoimenskemu albumu priredb pesmi Tomaža Pengova. Z novim glasbenim izrazom se njen slog ni kaj dosti spremenil, saj še vedno ostaja samosvoja, drzna in krhka obenem.

Ne spreglejte