SiolNET. Trendi Moda
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amy Schumer nosi številko 38 in ima "močnejšo postavo"

3,45

termometer

Amy Schumer nosi številko 38 in ima "močnejšo postavo"
Foto: Getty Images

Modna revija Glamour je zadnjo številko posvetila zvezdnicam, ki nosijo oblačila večjih konfekcijskih številk. Mednje so uvrstili tudi komedijantko Amy Schumer, ki nosi evropsko številko 38.

Amy Schumer, zvezdnica filma Razuzdanka, je na svojih profilih na Twitterju in Instagramu opozorila, da jo je revija Glamour uvrstila med močnejše oz. "plus size" zvezdnice. To so tiste, ki nosijo ameriško konfekcijsko številko 16 ali več, torej evropsko 48. Revija ni eksplicitno pisala o zvezdnicah močnejše postave, a je bilo na podlagi izbora zvezdnic razvidno, da ima to v mislih.

Amy Schumer nosi številko 6 oz. 8, kar pomeni, da bi pri nas kupovala oblačila velikosti med 38 in 40. Komedijantka je zato kritična do revije, ki njeno velikost vidi kot nadpovprečno. "Bodo zdaj deklice videle mojo postavo in mislile, da je tako videti ženska z močnejšo postavo?"


Kot poroča revija Time, so se pri Glamourju odzvali s pojasnilom, da je zadnja številka namenjena ženskam, ki nosijo konfekcijsko številko 12 ali več, torej evropsko 44 ali več, pri čemer so Amy Schumer vključili zaradi njenih navdihujočih izjav o pozitivnem odnosu do telesa. Pri tem so opozorili, da je naslov članka Ženske, ki nas navdihujejo in da ne omenja močnejših postav. "Žal nam je, če smo jo na kakršenkoli način užalili," so dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin